Sony a revizuit in sens negativ, cu 62%, estimarile privind profitul operational aferent acestui an fiscal, la 421 milioane dolari, in urma costurilor semnificative determinate de inlocuirea a circa opt milioane de acumulatori produsi de companie pen
Sony a revizuit in sens negativ, cu 62%, estimarile privind profitul operational aferent acestui an fiscal, la 421 milioane dolari, in urma costurilor semnificative determinate de inlocuirea a circa opt milioane de acumulatori produsi de companie pentru computere de tip laptop, informeaza Reuters, citat de Mediafax. Grupul anticipeaza ca profitul operational se va plasa la 421 milioane dolari (50 miliarde yeni) in anul fiscal care se va incheia in martie 2007, fata de nivelul de 130 miliarde de yeni, estimat in luna iulie.
In ultimele doua luni, principalii producatori de computere personale au rechemat de pe piata un numar important de baterii livrate de Sony, care prezinta pericol de supraincalzire si pot lua foc, in cazuri rare. Dell si Apple au retras aproape sase milioane de unitati, in luna august, Toshiba - 830.000 de unitati, Hitachi - 16.000 de baterii, IBM si Lenovo - 500.000 de acumulatori, Fujitsu - 383.000, iar Sharp - 28.000 de unitati.
Sony va constitui un provizion de 51 miliarde yeni pentru a acoperi costurile de inlocuire a acumulatorilor. Compania a estimat, in luna august, ca rechemarile anuntate de Dell si Apple vor majora cheltuielile Sony cu 20-30 miliarde yeni (168-252 milioane dolari). Alti factori care ar putea influenta in mod negativ profitul sunt reducerea pretului consolei de jocuri PlayStation 3 si incetinirea peste asteptari a avansului vanzarilor pentru dispozitivul PlayStation Portable.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.