Mii de politisti din cadrul organizatiilor sindicale nationale au actionat in instanta, anul acesta, Ministerul Administratiei si Internelor si inspectoratele judetene de politie, pentru recuperarea primelor de vacanta pe care nu si le-au mai primit
Mii de politisti din cadrul organizatiilor sindicale nationale au actionat in instanta, anul acesta, Ministerul Administratiei si Internelor si inspectoratele judetene de politie, pentru recuperarea primelor de vacanta pe care nu si le-au mai primit de aproape trei ani. Unul dintre avocatii Sindicatului National al Politistilor, Cosmin Oprean, a vorbit, in exclusivitate pentru Adevarul, despre reticenta MAI in plata propriilor angajati.
- Domnule Oprean, cati politisti au intentat procese?
- Este aproape imposibil de spus, pentru ca numai eu am reprezentat sute de persoane in judetele Arad, Hunedoara, Alba, Bistrita si Mehedinti. Actionarile in judecata s-au facut fie din partea sindicatului, fie din partea Corpului National al Politistilor, organizatii care cumuleaza 50-60% din totalul angajatilor. De asemenea, au fost multe cazuri in care politistii au pornit procese in nume propriu. In plus, sunt foarte multi avocati implicati in problema aceasta.
- Ce succes au avut procesele?
- Pana acum, sindicatele au castigat in Hunedoara, iar in Mehedinti au pierdut pe motiv ca nu exista calitate procesuala. O prostie! Oricum, membrii organizatiilor din Mehedinti au dat fiecare in parte ministerul in judecata si tot au castigat. Fiind litigii din Dreptul Muncii, trebuie doar sa trecem de tribunal. Incet-incet, vom castiga toate procesele. Sunt oameni care deja au inceput sa-si primeasca banii.
- De unde a pornit scandalul?


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.