“Reactia PC mi se pare justificata daca ne raportam la  declaratiile lui Marko Bela, in special la  cea de la Targu Secuiesc din 15 martie. Declaratii ce au ingrijorat romanii din aceasta zona”, a declarat, ieri, deputatu
“Reactia PC mi se pare justificata daca ne raportam la declaratiile lui Marko Bela, in special la cea de la Targu Secuiesc din 15 martie. Declaratii ce au ingrijorat romanii din aceasta zona”, a declarat, ieri, deputatul PD Petre Strachinaru, informeaza Mediafax. Deputatul democrat a afirmat ca a semnalat deja ca vor exista reactii in urma declaratiilor liderului UDMR privind autonomia teritoriala a Tinutului Secuiesc, adaugand ca acestea vor deveni foarte radicale daca “va continua aceasta agresivitate”. “Acum vedem ca Marko Bela si-a extins pretentiile, solicitand ca in Transilvania limba maghiara sa fie limba oficiala”, a declarat deputatul democrat, apreciind ca astfel de discursuri radicalizeaza anumite cercuri romanesti.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.