In lume exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale, mai multe decat cele 800 de milioane de persoane care sufera de malnutritie. Dintr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citat de Mediafax, reiese ca cel putin 300 de milioa
In lume exista peste un miliard de persoane adulte supraponderale, mai multe decat cele 800 de milioane de persoane care sufera de malnutritie. Dintr-un raport al Organizatiei Mondiale a Sanatatii, citat de Mediafax, reiese ca cel putin 300 de milioane de adulti sunt obezi. Daca in China, Japonia si in unele tari africane procentul acestora este mic, sub 5%, in unele zone urbane din Samoa numarul acestora depaseste 75%. O persoana este considerata obeza daca indicele sau de masa corporala (IMC), rezultat din divizarea greutatii (in kilograme) la patratul inaltimii (in metri), este superior cifrei 30. Un IMC cuprins intre 25 si 30 indica o persoana supraponderala. In Statele Unite, 30% dintre adulti sunt considerati obezi (60 de milioane de persoane). In Europa, recordul la obezitate este detinut de Marea Britanie (23%), fata de Germania (12%) si Italia (8%), conform cifrelor publicate la inceputul lunii octombrie. Obezitatea progreseaza si in randul copiilor: in lume exista 22 de milioane de copii obezi cu varsta sub cinci ani, conform cifrelor OMS. Obezitatea infantila tinde sa ia proportii alarmante in Uniunea Europeana, unde 14 milioane de copii sunt supraponderali, conform datelor emise de Task Force (IOTF) in luna martie. In Uniunea Europeana numarul tinerilor supraponderali creste anual cu 400.000, conform aceluiasi organism cu sediul la Londra care se ocupa de realizarea rapoartelor pe acest subiect pentru OMS. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.