Grupul elvetian Novartis, care desfasoara activitati in sectorul farmaceutic, a realizat, in cel de-al treilea trimestru al anului in curs, un profit de 1,87 de miliarde de euro, in crestere cu 12%. Majorarea profitului a fost determinata de vanzaril

Grupul elvetian Novartis, care desfasoara activitati in sectorul farmaceutic, a realizat, in cel de-al treilea trimestru al anului in curs, un profit de 1,87 de miliarde de euro, in crestere cu 12%. Majorarea profitului a fost determinata de vanzarile semnificative de medicamente pentru tratarea afectiunilor cardiace si a cancerului
Vanzarile grupului au avansat cu 13%, la 9,48 miliarde dolari, fiind superioare previziunilor de 9,43 miliarde dolari, se arata intr-un comunicat al Novartis, remis Reuters, preluat de Mediafax. Novartis, care produce atat medicamente generice, cat si produse farmaceutice care pot fi comercializate fara reteta medicala, si-a majorat estimarile privind cresterea vanzarilor grupului pe ansamblul anului la peste 10%.
Totodata, vanzarile de medicamente ale Novartis s-au cifrat in trimestrul al treilea la 5,78 miliarde dolari, cu 13 procente mai ridicate, comparativ cu perioada similara a lui 2005.
Totusi, o comparatie dintre rezultatele financiare ale Novartis pe 2005 si 2006 este dificil de realizat, ca urmare a achizitionarii companiei americane Chiron, producatoare de vaccinuri si biotehnologie, ale carei rezultate au fost consolidate pentru prima oara in trimestrul al doilea al anului curent.
Novartis anticipeaza ca in urma preluarii Chiron va obtine economii de 200 de milioane de dolari, in urmatorii trei ani de la preluare.
Profitul operational a avansat in trimestrul al treilea cu 24%, excluzand cheltuielile de 253 milioane dolari, legate de achizitia Chiron.
Impactul negativ asupra profitului anual avut de preluarea companiei americane este estimat la 350-400 milioane dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.