Dupa 1989, o data cu „privatizarea” echipelor de fotbal autohtone, pe piata au aparut tot felul de investitori, mai mult sau mai putin seriosi, cu mai mult sau mai putini bani. Unii au rezistat, un exemplu de longevitate este George Copo
Dupa 1989, o data cu „privatizarea” echipelor de fotbal autohtone, pe piata au aparut tot felul de investitori, mai mult sau mai putin seriosi, cu mai mult sau mai putini bani. Unii au rezistat, un exemplu de longevitate este George Copos, altii nu. Chiar daca au fost animati de intentii bune, Gheorghe Florea (Rocar), Eugen Hutu (Foresta), Nicolae Puiu (FC Onesti), Dumitru Sechelariu (FCM Bacau), Heinrich Schorsch (FC Baia Mare), Dinel Staicu (U. Craiova), Emanoil Savin (Apulum) si Nicolai Boghici (Otelul) au renuntat la fotbal, iesind din arena si intrand in anonimat.

Dupa toate semnalele, pe aceasta lista va fi trecut, in curand, si Marian Iancu, boss-ul de la Poli Timisoara. In doar 20 de luni, acesta a „bagat” peste 17 milioane de euro in echipa de pe Bega, o suma extrem de mare, doar Gigi Becali putand sa se mai laude cu astfel de investitii. De aproximativ o saptamana, la Timisoara este agitatie mare, Marian Iancu dand mai multe semnale ca este dispus sa o rupa cu fotbalul. In prima faza, s-a discutat de un litigiu cu administratia locala in ceea ce priveste situatia juridica a stadionului, conducerea „alb-viole tilor” amenintand cu mutarea formatiei in cazul in care lucrurile nu se rezolva. Dupa aceea, Marian Iancu a amenintat ca retrage echipa din campionat daca Marian Salomir nu este scos din arbitraj. Cum Salomir a primit doar cinci etape de suspendare, cel putin teoretic exista posibilitatea ca echipa lui Cartu sa nu se prezinte la partida cu Pandurii. Al treilea semnal a fost dat la mijlocul acestei saptamani, cand investitorul principal si-a expus noile intentii.
Practic, din acest moment, Poli Timisoara se autofinanteaza pana la sfarsitul campionatului, urmand ca la vara sa se discute cine va mai pompa bani la echipa.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.