Noul actionar majoritar al Romexterra Bank a numit patru reprezentanti in Consiliul de Administratie al Bancii, informeaza un comunicat al institutiei de credit. In acelasi timp, BayernLB a decis sa reduca numarul membrilor de la 11 la 7 persoane. In
Noul actionar majoritar al Romexterra Bank a numit patru reprezentanti in Consiliul de Administratie al Bancii, informeaza un comunicat al institutiei de credit. In acelasi timp, BayernLB a decis sa reduca numarul membrilor de la 11 la 7 persoane. In Adunarea Generala a Actionarilor, care a avut loc miercuri, au fost reconfirmati in functie Adrian Radu, presedintele bancii, Vasile Rosca si Gheorghe Iliescu, vicepresedinti, se arata intr-un comunicat al institutiei romane de credit. "La propunerea MKB Bank, membru al grupului Bayerische Landesbank, structura Consiliului de Administratie a fost redusa de la 11 la 7 membri, din care patru sunt reprezentantii grupului BayernLB", se spune in comunicat. Noii administratori sunt Gerhard Gribkowsky, Ralph Schmidt, membri ai conducerii executive a Bayerische Landesbank, Neil A. Watson, membru al Consiliului de Administratie al MKB Bank, si Tamas Erdei, presedinte si director executiv al bancii ungare. Actionarii au mai aprobat si relocarea sediului real al Romexterra Bank, din 15 decembrie, in cladirea Millennium din Bucuresti. Pe 5 octombrie, MKB si Romexterra au semnat contractul prin care banca ungara a devenit proprietarul institutiei romane de credit. Detinuta de Bayerische Landesbank - Germania, MKB a devenit actionarul majoritar al Romexterra, controland 55,36% din capital.
Operationala din martie 1994, Romexterra a fost infiintata de un grup de firme cu activitati in industria petroliera si a gazelor naturale. Banca avea, la sfarsitul primului semestru al anului, active totale in valoare de 1,09 miliarde lei, in stagnare fata de decembrie 2005, in timp ce profitul net a crescut cu 86%, la 16,02 milioane lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.