Marti seara, angajatii Administratiei Lacurilor si Parcurilor au observat o pata de petrol pe lacul Herastrau din Bucuresti, in apropierea Podului Baneasa. Reprezentantii Garzii de Mediu spun ca irizatiile de petrol provin din spalarea unor rezervoar
Marti seara, angajatii Administratiei Lacurilor si Parcurilor au observat o pata de petrol pe lacul Herastrau din Bucuresti, in apropierea Podului Baneasa. Reprezentantii Garzii de Mediu spun ca irizatiile de petrol provin din spalarea unor rezervoare de produse petroliere de catre angajati ai companiei Petrom.
Mai multe irizatii de petrol ce se intindeau pe aproape 100 de metri patrati pe Lacul Herastrau amenintau sa se extinda catre celelalte lacuri din aval. Angajatii primariei au instalat 100 de metri de baraje absorbante chiar in noaptea de marti, iar ieri au fost aduse de la Constanta alte baraje, de adancime, de data asta. "Norocul nostru a fost ca in urma cu vreo doi ani am cumparat cateva baraje pentru izolarea poluarilor accidentale. Pana acum nu am avut nevoie, insa salba de lacuri a Capitalei este vulnerabila in eventualitatea unei poluari pentru ca se afla pe cursul raului Colentina si se poate extinde destul de repede", a declarat viceprimarul general Razvan Murgeanu. Ieri, la pranz, unda de poluare se intindea pe aproape tot Lacul Herastrau si ajunsese in zona Bordei, la numai cateva sute de metri de resedinta presedintelui Traian Basescu. Pentru ca poluarea sa nu coboare pe raul Colentina, Administratia Lacurilor a montat doua baraje si intre lacurile Herastrau si Floreasca, iar la suprafata a fost imprastiat meterial biodegradabil care absoarbe pata de petrol, sustine directorul Administratiei Lacurilor, Virgil Carstea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.