Toti cei cinci ministri ai partidului pro-prezidential Ucraina Noastra au renuntat, ieri, la portofoliile detinute in Cabinetul condus de premierul pro-rus Viktor Ianukovici, la sugestia sefului statului. "Ucraina Noastra" a decis sa treaca in Opozit
Toti cei cinci ministri ai partidului pro-prezidential Ucraina Noastra au renuntat, ieri, la portofoliile detinute in Cabinetul condus de premierul pro-rus Viktor Ianukovici, la sugestia sefului statului. "Ucraina Noastra" a decis sa treaca in Opozitie, a explicat unul din liderii formatiunii, potrivit Rompres. "Plecarea, din proprie initiativa, a celor cinci ministri reprezinta prima demisie, cu caracter politic, din istoria Ucrainei postcomuniste", a subliniat Roman Bezmertnai, anuntand ca Ucraina Noastra va propune fortelor de Opozitie mai multe initiative, intre care "consolidarea fortelor de Opozitie din Ucraina, crearea unei Confederatii Ucraina Europeana, care sa aiba la baza Universala unitatii nationale", dar si "formarea unui guvern din umbra". Oficialul ucrainean a precizat ca cei cinci demisionari isi vor continua activitatea pentru a pregati revenirea formatiunii Ucraina Noastra la putere.
Partidul presedintelui Iuscenko detinea cinci portofolii in Guvernul dominat de Partidul Regiunilor, al premierului Viktor Ianukovici, intre care cel al Justitiei (Roman Zvarici), al Sanatatii (Iuri Poliacenko), al Familiei, Tineretului si Sportului (Iuri Pavlenko), al Culturii si Turismului (Igor Lihovoi), precum si cel al Internelor (Iuri Lutenko). Soarta ministrului Apararii, Anatoli Gritenko (independent), si a sefului diplomatiei ucrainene, Boris Tarasiuk, urmeaza sa fie decisa de insusi seful statului, cei doi fiind nominalizati de Iuscenko personal. Cabinetul pro-rus de la Kiev are in componenta sa 19 ministri, un prim-vicepremier, trei vicepremieri plus seful executivului, aminteste Rompres. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.