Chiar si inainte sa fie in centrul atentiei presei mondiale, din cauza "amicitiei" sale cu Roman Abramovici, Daria Alexandrovna Zhukova - sau Dasha pentru cunoscuti - era considerata a fi un personaj important in comunitatatea familiilor oligarhilor
Chiar si inainte sa fie in centrul atentiei presei mondiale, din cauza "amicitiei" sale cu Roman Abramovici, Daria Alexandrovna Zhukova - sau Dasha pentru cunoscuti - era considerata a fi un personaj important in comunitatatea familiilor oligarhilor rusi din Londra.
De exemplu, pe o lista foarte selecta de invitati pentru spectacolul Rapsodia Rusa din 2006, (eveniment notabil in calendarul vietii sociale a elitei rusesti de la Londra) numele sau aparea alaturi de alte nume din Inalta Societate.
De exemplu, tanara educata in Statele Unite ale Americii, fiica playboy-ului miliardar Alexander Zhukov, obisnuia sa bea cafea cu lordul Andrew Lloyd Webber si Tatiana Yumashev, (fiica lui Boris Eltan care este editor al revistei Vogue Rusia).
Inainte ca numele sau sa apara in toate ziarele din lume, Dasha Zhukova putea sa se plimbe nestingherita si neobservata prin Londra, fiind admirata doar ca o femeie superba de catre ceilalti trecatori.
In majoritatea diminetilor, ea obisnuia sa se opreasca la cafeneaua Starbucks de pe Kensington Church Street, situata la doar cativa metri de apartamentul sau in valoare de peste doua milioane de euro, vorbea la mobil cu prietenii sau lua micul dejun la restaurantul Maggie Jones (frecventat odata de catre printesa Margaret).
Viata de lux
Ca alte tinere de varsta ei, fiice de oligarhi rusi care si-au facut din Londra un oras de resedinta, Dasha facea des cumparaturi pe faimoasa King's Road din Chelsea, achizitionandu-si numai haine de firma, din colectii faimoase.
Ea este de asemenea buna prietena cu lordul Freddie Windsor cu care a mers la numeroase petreceri si cu care s-a dus la meciuri si alte evenimente mondene. Desi foarte buni prieteni, cei doi nu au fost niciodata iubiti.
Pana anul trecut, Dasha a avut o relatie cu tenismanul rus Marat Safin (care avea o reputatie de "baiat rau"). Cand erau impreuna, ea il insotea peste tot in lume, zbura cu avionul sau personal catre casele sale din Moscova sau Monte Carlo. Desi la un moment dat a fost vorba despre o logodna, cei doi s-au despartit anul trecut.
Singura data cand Dasha a aparut in mass-media (pana acum) a fost cand si-a asistat iubitul la un meci de pe Wimbledon si, dupa ce turneele de tenis s-au sfarsit, ea a cazut din nou intr-o luxoasa obscuritate. Evident, daca tati e miliardar, nu era nevoie sa-si ia un serviciu.
De plictiseala, Dasha a devenit interesata de medicina alternativa, desi cocheta cu moda. Ea a facut un curs de homeopatie la Colegiul de Medicina din Londra, dupa care a inceput sa lucreze la o colectie de haine denumita Kova & T (numita dupa ea si prietena ei Kristina <<Tina>> Tang, fiica antreprenorului chinez David Tang).
Colectia sa a fost descrisa de revista Vogue ca fiind reusita, hainele create de ea fiind comode si moderne.
A divorta sau a nu divorta
Rusoaica (in stanga) alaturi de prietenele sale Dasha si-a petrecut ani de zile in Rusia si America si a povestit pentru revista Vogue ca ii place sa locuiasca la Londra pentru ca este "un oras ca de jucarie, totul e curat, lustruit si ingrijit. Pe noi, rusii, nu ne deranjeaza nici macar vremea".
Intr-un alt interviu, acordat editiei rusesti a "Harper's Bazaar", ea a insistat ca este o persoana care iubeste sa stea in casa. "Sunt foarte serioasa in ceea ce priveste studiul. Nu-mi mai pasa de petreceri, prefer sa stau acasa. Imi place sa gatesc si chiar am un bucatar care este si dietetician si care ma invata sa gatesc cum trebuie".
Probabil ca Dasha ar fi ramas cunoscuta doar intr-un cerc restrans de oameni foarte bogati daca nu ar fi constituit noua revelatie a tabloidelor. De cand numele sau a fost asociat cu cel al multi-miliardarului Roman Abramovici - viata sa s-a schimbat probabil pentru totdeauna.
Au inceput sa circule zvonuri de divort in familia Abramovici, presa britanica a scris ca sotia miliardarului a angajat un faimos avocat de divorturi, pe nume Nicholas Mostyn, care este poreclit "Mr. Plati" datorita succesului sau. Avocatul "Mr. Plati" incaseaza 500 de lire sterline pe ora. Ceea ce nu stiu ziarele este daca supararea sotiei este provocata de prietenia sotului ei cu Dasha, sau exista si alte motive.
Din cauza acestor zvonuri, Ambramovici - caruia nu-ii place sa apara in public - a facut o declaratie conform careia "nici un membru al familiei Abramovici nu a intentat vreo actiune de divort".
Prieteni de familie
Saptamana aceasta, din cauza furtunii care s-a declansat in jurul sau, Dasha s-a retras la Moscova. Ea a fost vazuta la sediul editiei rusesti a revistei Harper's Bazaar, unde lucreaza prietena sa, Shakhri Amirkhanova, care este editor-sef.
Unul ditnre prietenii acesteia a declarat ca "Dasha are o foarte buna reputatie printre membrii Inaltei societati din Moscova. E foarte vie si foarte naturala, are stil. Nu este vulgara si nici obraznica asa cum sunt fetele de bani gata. E foarte serioasa si doreste sa devina doctor in homeopatie. Este genul de femeie pe care barbatii o tin minte, chiar si dupa multa vreme, desi nu au vazut-o decat o data. Este foarte atractiva si foarte sexy".
Astfel, nu este o surpriza ca Roman Abramovici si Dasha s-au imprietenit. Desi intre ei e o diferenta de 14 ani, ambii au trecut prin colapsul economic si politic al Uniunii Sovietice din anii '90.
In acel haos, o mana de oameni de afaceri foarte indemanatici au reusit sa faca bani din piatra seaca. Unul dintre ei e Ambramovici, iar altul e tatal Dashei, Alexander, care a fost asistent al unui operator in cinema si care a pus bazele averii sale - la fel ca si Roman, din petrol.
Dasha s-a nascut la Moscova in iunie 1981. Mama sa, Elena, este un om de stiinta foarte ambitios si s-a despartit de sotul ei cand Dasha avea doar trei ani.
Rasfatata
Imbogatindu-se, Alexander Zhukov s-a mutat la Londra, in 1993, iar fosta sa sotie impreuna cu fiica lor s-au mutat in SUA. Acolo, Elena s-a angajat la prestigioasa Universitate din Los Angeles, UCLA.
Dupa liceu, Dashsa a intrat la Universitatea din Santa Barbara. In tot acest timp, tatal sau si-a cumparat o vila in Sardinia si un avion. A primit apoi cetatenie britanica si si-a cumparat o proprietate si in Londra. Astfel, Dasha a devenit un membru marcant al cercurilor selecte atat din Londra, cat si din Los Angeles.
Ca si mama sa, Dasha este foarte ambitioasa si a fost chiar premiata pentru munca sa din cadrul Unviersitatii. De la tatal sau insa, a mostenit pasiunea pentru opulenta. S-a imprietenit cu Ksenya Sobchak, (fiica fostului primar al orasului St Petersburg - varianta <<rusa>> a rasfatatei Paris Hilton), a inceput sa calatoreasca la New York si Los Angeles pentru cumparaturi, vacantele de iarna si le petrecea Courchevel din Franta, verile in Sardinia cu tatal sau, iar cu prietenii se ducea pe Coasta de Azur.
Nimeni nu stie nimic
Ulterior, in 2005, Dasha s-a stabilit la Londra, intr-un apartament in valoare de peste doua milioane de euro, chiar alaturi de apartamentul pe care tatal sau il imparte cu actuala iubita, Svetlana Meshaninova.
Cam in aceeasi perioada, ea s-a imprietenit cu Roman Abramovici, pe care l-a cunoscut fiind invitata impreuna cu tatal sau la o petrecere a miliardarului, pe care o daduse in Franta, de Revelion. Apoi, Dasha s-a mai intalnit cu Roman la Barcelona, la un meci din Champions League.
Unele voci au povestit ca Dasha a fost insotita dupa meci de garzile de corp ale miliardarului, pana la Hotelul Hilton unde locuia acesta. Ulterior, Roman a zburat inapoi la Londra.
In ceea ce priveste atentia care i se acorda de ceva vreme, apropiatii Dashei au declarat ca aceasta se amuza de ceea ce se intampla, si a declarat ca nu o intereseaza sa devina o celebritate, insa gurile rele spun ca daca ea ar fi crezut ca poate sa stea in apropierea miliardarului fara sa fie "luata in vizor" este de-a dreptul naiva.
Impreuna cu sotia, Irina Enigmaticul Abramovici este recunoscut pentru discretia sa asa ca toata lumea se mira cum s-a aflat acest detaliu al vietii sale particulare, desi armata de oameni din jurul miliardarului au declarat ca Dasha nu este altceva decat o "buna prietena de familie", insa actiunile sotiei lui Ambramovici, Irina, ar sugera ca aceasta nu este tocmai incantata de prietenia sotului ei cu tanara rusoaica.
Cert este ca se apropie ziua lui Roman, iar toti ochii sunt indreptati asupra familiei Abramovici, pentru a vedea si a afla tot ce mai intampla. Roman este nascut pe 24 octombrie 1966 si toata lumea se intreaba ce petrecere ii va organiza sotia sa Irina si daca ii va face cadou celui care este al 11-lea in topul celor mai bogati oameni din lume hartiile de divort in locul unei felicitari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.