Depasind previziunile specialistilor din diverse tari care vedeau echipa feminina a Romaniei pe un modest loc 10 la Mondialele de la Aarhus, gimnastele noastre si-au depasit conditia de outisidere, ocupand finalmente un meritoriu loc 4. A fost un con
Depasind previziunile specialistilor din diverse tari care vedeau echipa feminina a Romaniei pe un modest loc 10 la Mondialele de la Aarhus, gimnastele noastre si-au depasit conditia de outisidere, ocupand finalmente un meritoriu loc 4. A fost un concurs dominat de disputa pentru titlu intre China si SUA si cea pentru medaliile de bronz, care a angrenat traditionalele rivale Rusia si Romania. Dupa primele trei aparate fetele noastre se aflau pe podium, cu un punct si noua zecimi inaintea reprezentantelor Rusiei si la 2,425 de China, americancele conducand ierarhia. Paralelul a cernut, stabilind un alt clasament, cu China in frunte, 182,200 puncte, secondata de SUA, 181,350, Rusia, 177,325, Romania, 175,450. Dupa prestatii bune la barna si sarituri si mai putin reusite la sol, unde au adunat 45,225, 44,450, respectiv 44,225 puncte, romancele au clacat la paralele, unde Druncea si Nistor au luat note mici (13,050), acumulandu-se doar 41,550 puncte. Gimnastele noastre au obtinut urmatoarele note: Sandra Izbasa-15,425 la sol, 15,274 la barna, 15,225 la sarituri, 14,400 la paralele, Steliana Nistor-14,450, 15,375, 14,700, 14,100, Daniela Druncea-14,350 la sol, 14,525 la sarituri, 13,050 la paralele, Elena Chiric-14,575 la barna. Nicolae Forminte a declarat la incheierea concursului. "Sunt foarte multumit de evolutia fetelor, care s-au depasit, facandu-si datoria. Am convingerea ca la viitoarele concursuri vor incerca sa ia si medalii. Acesta este locul real, acesta ne este potentialul, avem gimnaste tinere, valoroase. Nu o sa impuscam pe nimeni ca a ratat Nistor, cea mai buna gimnasta la paralele si care e in finala la acest aparat. Cand iti doresti ceva cu tot dinadinsul si nu ai maturitatea necesara, se pot intampla astfel de lucruri.
Antrenorul lotului feminin s-a aratat increzator in viitorul gimnasticii feminine romanesti: "Am zis ca vin la aceste Campionate Mondiale cu echipa sa ma bat si cred ca am dovedit-o cu prisosinta. Am fost pana la ultimul aparat pe podium. E o pozitie merituoasa pentru stradaniile fetelor si ale colectivului tehnic, iar in continuare ne vom bate si la individual compus si la finalele pe aparate." Forminte a vorbit si despre nereusitele felelor noastre in concursul pe echipe: " Steliana Nistor isi doreste foarte mult o medalie la paralele, dar voi repeta pana va pricepe ca ea nu trebuie sa incerce sa faca mai mult decat la antrenamente. Medalia va veni singura la ea, daca isi face treaba, pentru ca in sala de incalzire a avut un paralel extraordinar de bun. Chiar este inexplicabil ce s-a intamplat cu ea de a scapat bara. Izbasa crede ca ar fi fost mai bine daca ar fi evoluat in generatia dinaintea ei. Ea simte ce se spune de doi ani. Insa, ai nevoie si de gimnaste cu experienta nu poti sa lasi totul vraiste si sa vrei sa stai pe podium".
Forminte i-a dat dreptate lui Bruno Grandi, presedintele FIG, care "a inteles foarte bine ca gimnastica din Romania este in plina reconstructe. A observat ca in anul cel mai greu am putut sa tinem piept si sa stam acolo in lupta pentru podium. El stie ca in spate avem junioare valoroase, care de la anul au drept de participare si in mod sigur echipa Romaniei va arata altfel. E nevoie de putina rabdare pentru ca echipa noastra sa apara din nou in plenitudinea fortelor si a potentialului pe care il are". Aseara, dupa inchiderea editiei, au concurat in finalele de la individual compus Steliana Nistor, Sandra Izbasa, Dan Potra si Razvan Selariu, acesta din urma fiind preferat de antrenori lui Flavius Koczi.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.