Deoarece multi dintre patroni nu sunt de gasit cand vine citatia de la judecatorie referitoare la declansarea procedurii de insolventa, ceea ce amana la nesfarsit solutionarea dosarelor pe motive de procedura, ONRC-ul a infiintat Buletinul de insolve
Deoarece multi dintre patroni nu sunt de gasit cand vine citatia de la judecatorie referitoare la declansarea procedurii de insolventa, ceea ce amana la nesfarsit solutionarea dosarelor pe motive de procedura, ONRC-ul a infiintat Buletinul de insolventa, un fel de Monitor Oficial al insolventei. Acesta va fi disponibil atat in varianta tiparita, cat si online.
In document se vor publica notificarile, citatiile, convocarile si actele emise de cei implicati in procedura de faliment, astfel incat nimeni nu mai poate spune ca n-a fost anuntat. Deocamdata cele doua proceduri veche, cu citatie - si cea noua prin buletin - merg in paralel, dar dupa 2007 se va tinde exclusiv prin comunicarea prin Buletinul Insolventei. Accesul e gratuit, deocamdata, insa contra cost dupa integrare. Vor ramane gratuite informatiile privind firmele care se afla in insolventa. Accesul la Buletinul Insolventei este posibil si online, cu motoare de cautare dupa Codul Unic de Inregistrare sau denumirea firmei. Orice persoana, de la lichidatori sau parteneri comerciali pana la cei 24.000 de creditori ai Bancii Populare Romane, va putea urmari evolutia procedurilor de faliment.
Integrarea curata statisticile de la Registrul Comertului
Urgentarea iesirii din piata si din statistici a firmelor falimentare a fost una din obligatiile asumate in procesul integrarii, in conditiile in care desfiintarea unei firme ajunsese mai dificila decat infiintarea uneia noi. Noua lege a insolventei a intrat in vigoare la 20 iulie 2006, asa ca primele efecte ale acesteia nu se vor vedea in statistici mai devreme de sfarsitul acestui an. Ca urmare a desfiintarii firmelor care nu si-au preschimbat certificatul vechi de inmatriculare circa 230.000 de firme vor iesi din statistici, apreciaza Eugen Ghiulea.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.