Un om moare la fiecare 10 secunde din cauza unei boli provocate de diabet, arata datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). In prezent, diabetul a atins proportii pandemice. Daca luam in considerare raspandirea si evolutia diabetului, putem spun
Un om moare la fiecare 10 secunde din cauza unei boli provocate de diabet, arata datele Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS). In prezent, diabetul a atins proportii pandemice. Daca luam in considerare raspandirea si evolutia diabetului, putem spune ca aceasta este boala secolului 21. Aproape 5% din romani sufera de diabet. La nivel mondial, in 2000 erau inregistrati 171 milioane de diabetici, iar cele mai optimiste estimari arata ca numarul acestora se va dubla in 25 de ani.

Caracteristicile bolii
Diabetul este o boala cronica caracterizata prin cresterea glucozei din sange. Apare fie din cauza producerii insuficiente de insulina de catre pancreas, fie din cauza insensibilitatii celulare la insulina Diabetul de tip I, insulino-dependent, apare la copii sau tineri.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.