SPATIUL, ULTIMA FRONTIERA AMERICANA. Administratia Bush aplica teoria ""cu noi sau impotriva noastra"" si in politica spatiala. Intr-un document semnat recent de seful Casei Albe, George W. Bush, se arata ca ""adversarii"" Americii nu vor avea acces
SPATIUL, ULTIMA FRONTIERA AMERICANA. Administratia Bush aplica teoria ""cu noi sau impotriva noastra"" si in politica spatiala. Intr-un document semnat recent de seful Casei Albe, George W. Bush, se arata ca ""adversarii"" Americii nu vor avea acces in spatiu. Un oficial american a explicat noile restrictii prin cresterea, in viitor, a depedentei fata de capacitatile spatiale ale SUA, indeosebi fata de satelitii spioni si de comunicatii. Potrivit website-ului Earth Times, care analizeaza documentul, Administratia Bush se opune oricarei eventuale masuri prin care s-ar putea interzice armele in spatiu. In final, textul aminteste despre felul in care politica spatiala americana ""revolutioneaza felul in care oamenii percep lumea si cosmosul"".


""CLONAREA"" LUI ICAR. Intr-un discurs sustinut in fata unor oameni de stiinta de la o universitate catolica din Roma, Papa Benedict al XVI-lea si-a exprimat ingrijorarea cu privire la tehnologia clonarii - pe care expertii o apara, afirmand ca aceasta poate ajuta la vindecarea unor boli. Intocmai miticului Icar, care a incercat sa scape din Creta si sa atinga soarele cu aripile lui de ceara, dar s-a prabusit neajutorat in apele marii, asa si oamenii de stiinta pot avea surprize in cercetarile lor care contravin dogmei Bisericii Romano-Catolice, a spus Papa.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.