PSD respinge o relatie cu PD, si prefera ca parteneri de guvernare pe liberali, pentru ca "PNL se indreapta catre rolul de partid minor pentru ciclul politic viitor", si pe oamenii lui Gigi Becali, se arata intr-un document strategic, de uz intern, c
PSD respinge o relatie cu PD, si prefera ca parteneri de guvernare pe liberali, pentru ca "PNL se indreapta catre rolul de partid minor pentru ciclul politic viitor", si pe oamenii lui Gigi Becali, se arata intr-un document strategic, de uz intern, citat de NewsIn. Documentul, realizat de consilierii politici ai liderului social-democrat, Mircea Geoana, avizat de o parte din strategii partidului, se intituleaza "Analiza contextului politic. Posibile directii de evolutie si implicatii pentru PSD" si schiteaza o politica de aliante favorabila PSD in anul 2007, in eventualitatea schimbarii Cabinetului Tariceanu sau a organizarii alegerilor anticipate. Documentul propune o serie de actiuni la care ar trebui sa recurga PSD pentru a-si asigura revenirea la guvernare. Analistii considera ca principalii rivali politici ai PSD sunt PD si presedintele Traian Basescu, propunand social-democratilor lui Mircea Geoana sa faca aliante politice cu PNL, implicit cu PC, identificat ca "dependent de PNL", precum si cu PNG-ul lui Gigi Becali. Consilierii lui Mircea Geoana apreciind ca PNG are sanse sa se legitimeze pe scena politica o data cu alegerile pentru Parlamentul European, fapt care il poate capacita si pentru alegerile parlamentare interne. Documentul atrage atentia si asupra problemelor interne cu care se confrunta PSD: "factorul negativ Adrian Nastase", lipsa unor atacuri dure la adresa actualei puteri, cu accent pe PD si Traian Basescu, "intarzierea lansarii uni grup agresiv de comunicatori ai partidului", elemente care "au accentuat impresia ca PSD este moale in opozitie". Fostul presedinte al PSD intre 2001-2005, Adrian Nastase, continua sa fie subiect de discutii in partid, fiind considerat ca daunator imaginii PSD. Pentru a reveni la guvernare, strategii si consilierii propun sefului partidului si garniturii de lideri urmatoarele solutii: "Radicalizarea actiunii PSD ca partid de opozitie", "lansarea unui ,,guvern din umbra,, in primavara anului 2007", "intransigenta sporita fata de atacurile intre liderii importanti ai partidului", "stabilirea unei echipe de atac la adresa guvernului si a pieselor importante din angrenajul puterii" etc. (R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.