In timpul calatoriei membrilor guvernului spre Sinaia a avut loc in tren o consfatuire ministeriala a liberalilor.
S'a discutat despre dizolvarea organizatiilor national socialiste din Ardeal, Banat si Basarabia, care se va face potrivit artico
In timpul calatoriei membrilor guvernului spre Sinaia a avut loc in tren o consfatuire ministeriala a liberalilor.
S'a discutat despre dizolvarea organizatiilor national socialiste din Ardeal, Banat si Basarabia, care se va face potrivit articolului 1 din legea pentru Apararea Statului.
Incepand de astazi aceste organizatiuni au devenit ilegale. S'a discutat apoi problema contingentarii hotarandu-se intensificarea exportului si micsorarea importului din tarile fata de care balanta noastra comerciala, e deficitara.
Tot in tren se afla si delegatia permanenta a partidului liberal, care a avut numeroase discutii pe probleme de ordine interna a partidului, toate acestea sub presedintia d-lui Dinu Bratianu.
D-sa a facut o expunere sub forma de intrebari, cu privire la garantia respectarii constitutionalismului, masuri impotriva unor functionari superiori care saboteaza activitatea guvernului.
A raspuns d-l G. Tatarescu, care a facut o larga expunere asupra activitatii guvernului, aducand laude d-lui V. Iamandi pentru activitatea din prima perioada a guvernului.
Domnul Dinu Bratianu a asigurat guvernul de sprijinul lui. La urma s'a votat o motiune.
Restul problemelor, despre cum o mai duce poporul in prag de iarna, scumpetea, aprovizionarea cu lemne a populatiei etc. - au ramas "ca'n tren".
ZIUA, 20 octombrie 1938


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.