exclus ca CIA sa fi operat transferuri de detinuti fara stirea autoritatilor romane.
Claudio Fava a precizat ca fostul ministru al apararii Ioan Mircea Pascu si fostul director al SRI si fost consilier prezidential pe probleme de securitat
exclus ca CIA sa fi operat transferuri de detinuti fara stirea autoritatilor romane.
Claudio Fava a precizat ca fostul ministru al apararii Ioan Mircea Pascu si fostul director al SRI si fost consilier prezidential pe probleme de securitate nationala Ioan Talpes au declarat ca in perioada 2002-2003 a existat un acord verbal intre SUA si Romania privind folosirea bazei de la Mihail Kogalniceanu. Autoritatile romane nu aveau insa acces la toate facilitatile bazei. Ei nu au exclus totusi ca oficialii de la Bucuresti sa aiba cunostinta de aceste zboruri. Mai mult, Fava a aflat ca SUA si Romania au semnat, la 7 decembrie 2005, un acord oficial, care specifica faptul ca avioanele si celelalte vehicule americane nu pot fi inspectate de catre autoritatile romane. Raportorul a mai spus ca nu s-a intalnit cu nici un fost angajat al bazei.
La 6 decembrie 2004, un avion al CIA a aterizat pe Baneasa

Membrii comisiei au identificat trei zboruri ale unor avioane folosite de CIA pentru "predari extraordinare", care au aterizat si in Romania. Cel putin alte sase zboruri au trecut si prin tara noastra.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.