Potrivit Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), in Capitala sunt 263 de imobile cu risc seismic de grad 1, a caror structura va intra in colaps in cazul unui cutremur major. Pe de alta parte, reprezentantii municipalitatii sustin ca fondul de locui
Potrivit Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), in Capitala sunt 263 de imobile cu risc seismic de grad 1, a caror structura va intra in colaps in cazul unui cutremur major. Pe de alta parte, reprezentantii municipalitatii sustin ca fondul de locuinte construit in Bucuresti pana in 1980 este mai sensibil la actiuni seismice, desi doar o expertiza tehnica a fiecarui imobil ar putea releva masura in care s-ar putea inregistra prabusiri sau degradari ale constructiilor in cazul unui cutremur. Cele mai sensibile la cutremur, au precizat specialistii PMB, sunt imobilele de locuinte realizate in anii 1960-1980, mai expuse fiind cele cu parter flexibil, unde structura la parter este pe stalpi si pe grinzi pentru a realiza spatii de comert, iar etajele sunt din beton armat pentru locuinte. Numarul acestora este de circa 100 si sunt cuprinse intr-un program desfasurat de Proiect Bucuresti, PMB si Centrul pentru Reducerea Riscului Seismic.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.