nu in acelasi ritm, iar in timp, 63 de companii au incercat o astfel de provocare. "Transferurile s-au facut intotdeauna catre cota BVB, dar, ulterior, unii au ajuns la "necotate" ori s-au delistat", subliniaza Anca Dumitru, director general al
nu in acelasi ritm, iar in timp, 63 de companii au incercat o astfel de provocare. "Transferurile s-au facut intotdeauna catre cota BVB, dar, ulterior, unii au ajuns la "necotate" ori s-au delistat", subliniaza Anca Dumitru, director general al BER. Din societatile care au parasit piata Rasdaq pentru BVB, in prezent se regasesc, la prima categorie, Banca Comerciala Carpatica Sibiu (BCC), Rolast Pitesti (RLS), Biofarm Bucuresti (BIO) si Socep Constanta (SOCP).
Magnet pentru investitorii straini
Ultimele achizitii - Socep Constanta, care a trecut la prima categorie la 18 noiembrie 2005 si Biofarm, tranzactionata la BVB incepand cu 30 noiembrie anul trecut - au subliniat, prin rulaje si rezultatele obtinute, importanta unui asemenea pas. Reprezentantii celor doua companii spun ca principalele avantaje ale transferului constau in vizibilitatea obtinuta, cresterea prestigiului, si, implicit, a lichiditatii. "In primul rand, creste vizibilitatea companiei pentru investitorii straini si romani. Majoritatea investitorilor opereaza cu preponderenta pe BVB, care este considerata o bursa mult mai transparenta, mai lichida si cu societatile cele mai reprezentative pentru economia autohtona", a declarat, pentru Adevarul, Danut Vasile, directorul general al Biofarm. La randul sau, presedintele Socep, Petrica Valcu, spune ca, in acest context, interesul investitorilor straini devine mult mai pregnant. "Se manifesta vizibil interesul capitalului din afara, si saptamanal apar persoane si firme din strainatate care se intereseaza de aceste actiuni, mai ales de cand aderarea la UE a devenit o certitudine", ne-a declarat reprezentantul Socep.
In acelasi timp, informatiile dinspre companie sunt mult mai vizibile nu doar pe canalele BVB, ci si prin mass-media: "In urma listarii la Categoria I a BVB, Biofarm beneficiaza de o vizibilitate mult mai mare in randul investitorilor, al actionarilor si al potentialilor actionari datorita diseminarii informatiilor referitoare la evenimentele si activitatea Biofarm, prin intermediul canalelor de informare ale BVB cat si prin intermediul mass-mediei", spune oficialul companiei. Printre avantajele care decurg din listarea la BVB se inscriu si lichiditatea, si posibilitatea de a vinde si cumpara actiunile cu usurinta pe o piata secundara.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.