Daca am analiza partida dintre Rapid si Paris Saint Germain numai prin prisma enormei diferente de palmares dintre cele doua grupari am putea ajunge mult prea comod la concluzia ca ai nostri s-au comportat pe undeva dincolo de limitele decentei fotba
Daca am analiza partida dintre Rapid si Paris Saint Germain numai prin prisma enormei diferente de palmares dintre cele doua grupari am putea ajunge mult prea comod la concluzia ca ai nostri s-au comportat pe undeva dincolo de limitele decentei fotbalistice, asta indeosebi prin comparatie cu atitudinea "razboinicilor" lui Gigi Becali in disputa cu Real Madrid de marti seara, meci care lui George Copos i-a creat disfunctionalitati de vanitate explicitate in articolul de mai sus. Conform unui banc vechi, istoria primei reprize a fost mai restransa decat antologia umorului german. Bucurestenii au simulat o dominare aproape indrituita de asa-zisul avantaj al terenului propriu, in timp ce oaspetii din Parisul ala mare, s-au limitat la cateva contre de efect in urma carora poate lui Copos i s-a revelat impresia ca poti aduce in Giulesti un fundas precum Sapunaru doar pentru ca i-a rupt clavicula unui rival de la Steaua, Iacob, asta pe cand rudimentarul aparator evolua la FC National. Cea de a doua parte a fost una mult mai animata, insa nu neaparat in ceea ce priveste gruparea de sub Grant. Aceasta s-a bazat, in lipsa de alternative, pe pasele si executiile candva decisive ale lui Buga, insa acesta a recidivat si de data aceasta intr-un penibil si o sterilitate de care nu l-au putut salva nici aplauzele care i-au acompaniat inlocuirea cu Burdujan. In ce-i priveste pe francezi, acestia, in ciuda relaxarii si dezinteresului pe care il probasera pana de curand, au parut sa se anime dupa introducerea vedetei Pauleta in ultimele 30 de minute, acesta iscand la poarta lui Danut Coman cateva faze care i-ar fi putut zadarnici optimismul lui Razan Lucescu, antrenor de echipa care anterior se declarase multumit si cu un punct dupa acest prim meci din grupele Cupei UEFA.
Prin comparatie cu alte meciuri, indeosebi cu cel din campionat, se poate spune ca giulestenii ar putea fi intr-o vizibila revenire de forma, mai ales in ceea ce priveste ofensiva, una in care, totusi, Viorel Moldovan a fost izolat de coechipieri in fata fostilor sai colegi de la FC Nantes, portarul Landreau si "stoperul" Yepes, insa chestia asta nu isca perspective imbucuratoare nici pentru campionatul intern, daramite pentru parcursul ulterior in cupele europene. Altfel, in celalalt meci al grupei G, cea din care fac parte Rapidul si PSG, grecii de la Panathinaikos Atena i-au invins pe teren propriu pe israelienii de la Hapoel Tel Aviv prin doua goluri inscrise in repriza secunda.
RAPID - PSG 0-0
Stadion: "Valentin Stanescu"; spectatori: 10.000.
RAPID: Coman - Sapunaru, Maftei, I.Rada - Badoi, Maldarasanu, C. Lazar, Karamian - Zicu (67 Griffiths), V. Moldovan, Buga (81 Burdujan). Antrenor: R. Lucescu.
PSG: Landreau - Mendy, Traore, Yepes, Drame - P. Cesar, Rozehnal, Chantome, Armand - Diane (62 Pauleta), Frau (87 Kalou). Antrenor: Guy Lacombe.
Cartonase galbene: I. Rada 24, Maftei 45, Zicu 48 / Drame 49
Au arbitrat: N.Ivanov - N. Golubev, Al. Legun. (toti din Rusia).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.