Majorarea biletelor de tren - de 7,9%, de la 1 noiembrie - face ca pe patru destinatii avionul sa devina mai ieftin decit trenul.

Tarifele la transportul feroviar de calatori vor fi majorate la fiecare trei luni, pina la finele anului
Majorarea biletelor de tren - de 7,9%, de la 1 noiembrie - face ca pe patru destinatii avionul sa devina mai ieftin decit trenul.

Tarifele la transportul feroviar de calatori vor fi majorate la fiecare trei luni, pina la finele anului 2007, cu cite sapte puncte procentuale, plus rata trimestriala a inflatiei.

De la 1 noiembrie, pretul biletelor, al tichetelor si suplimentelor la tren va fi mai mare cu 7,9%. Aceasta majorare include rata inflatiei de 0,9%, inregistrata de la ultima scumpire a biletelor, in iunie 2006.

Potrivit unei ordonante adoptate ieri de Guvern, in viitor, ajustarile de tarife vor fi efectuate direct prin ordin al ministrului Transporturilor, fara a mai fi necesar avizul Guvernului.

Majorarea aduce 468 de miliarde de lei

Ministerul Transporturilor intentioneaza ca astfel sa creasca veniturile proprii ale CFR Calatori. Surse oficiale din cadrul companiei ne-au declarat ca majorarea de la inceputul lunii viitoare ar putea aduce suplimentar 39 de miliarde de lei vechi. In urma cresterii preturilor, calatoria cu avionul intre Bucuresti si Tg.-Mures, Suceava, Baia Mare sau Satu-Mare va fi mai ieftina decit cea cu vagonul de dormit clasa I, la trenurile rapid.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.