Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, s-a prezentat ieri la Parchetul instantei supreme, in legatura cu plangerea pe care a facut-o impotriva sa fostul sef al Statului Major General (SMG), Eugen Badalan, care l-a acuzat de abuz in servici
Ministrul suspendat al Apararii, Teodor Atanasiu, s-a prezentat ieri la Parchetul instantei supreme, in legatura cu plangerea pe care a facut-o impotriva sa fostul sef al Statului Major General (SMG), Eugen Badalan, care l-a acuzat de abuz in serviciu. La iesirea din Parchetul General, Atanasiu a declarat ca fostul sef al Statului Major General ar fi putut premedita un atac impotriva sa.
Atanasiu, care considera ca "totul este o hartuiala", a adaugat ca a citit plangerile si ca a fost surprins de faptul ca la dosar exista, in afara de acestea, foarte multe documente din Ministerul Apararii Nationale, majoritatea din 2005. "Presupun ca Badalan avea o arhiva proprie acasa, sau premedita un atac impotriva mea. Sunt documente normale de lucru, care nu ma incrimineaza cu nimic", a spus el.
"Badalan nu a inteles rolul unui ministru"
Teodor Atanasiu si-a aratat surprinderea si fata de faptul ca in dosar exista plangeri indreptate numai impotriva sa, nu si a unor ofiteri ai Armatei. El a precizat ca Eugen Badalan nu a inteles niciodata rolul unui ministru. "De exemplu, am solicitat sa-mi fac atributiile de ministru si sa particip la contracte de negociere, cum ar fi semnarea contractelor privind mentenanta fregatelor sau am solicitat, conform cu memorandumul pe care l-a semnat Guvernul, sa se faca un transfer de harti in timpul inundatiilor, de la MApN la Ministerul Mediului", a precizat ministrul, citat de Mediafax, referindu-se la unele dintre acuzatiile pe care i le-a adus fostul sef al Statului Major General. Totodata, Atanasiu s-a declarat nedumerit de numarul mare de plangeri depuse in ultima perioada impotriva sa. "Nu stiu pe cine am deranjat, politic sau economic, din moment ce s-au depus aceste plangeri care au dovedit ca nu au nici un fel de substanta", a spus acesta. El a precizat ca saptamana viitoare va aduce materialele necesare, astfel incat procurorii sa lucreze mai repede si sa-i dea, in cel mai scurt timp, o solutie. Procurorii urmeaza sa stabileasca daca vor transmite dosarul Comisiei speciale de la Palatul Cotroceni, pentru a da avizul de urmarire penala in acest caz.
Abuz in serviciu
Atanasiu este acuzat de generalul Eugen Badalan de abuz in serviciu, in legatura cu activitatea sa la Ministerul Apararii Nationale. Badalan a inaintat procurorilor mai multe documente care ar demonstra ca Atanasiu ar fi comis mai multe abuzuri. Fostul sef al SMG a afirmat ca a adus la Parchet documente "pe care avea dreptul sa le aiba asupra sa", iar in privinta altor acte aflate la MApN, le-a spus procurorilor sa le ceara pe cale legala. Fostul sef al Statului Major General a recunoscut ca relatiile cu ministrul Apararii nu au fost bune, sustinand ca "au avut neintelegeri inca din a doua luna de la instalarea lui Teodor Atanasiu la conducerea MApN". Generalul a adaugat ca "a constatat ca Atanasiu nu dorea binele ministerului". In acest context, Badalan a mai spus ca a avut opinii diferite si fata de alte persoane din minister, subliniind insa ca "este o diferenta intre a avea opinii diferite si a avea neintelegeri cu cineva".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.