Liberal-democratii europeni au intervenit, in scris, pe langa presedintele rus, Vladimir Putin, in vederea "eliberarii (Federatiei Ruse) de autoritarism", transmite Rompres. Asasinatele recente de la Moscova, intre care cel al jurnalistei Anna Politk
Liberal-democratii europeni au intervenit, in scris, pe langa presedintele rus, Vladimir Putin, in vederea "eliberarii (Federatiei Ruse) de autoritarism", transmite Rompres. Asasinatele recente de la Moscova, intre care cel al jurnalistei Anna Politkovskaia, reprezinta "cele mai noi semnale ale diminuarii statului de drept, care a prins radacini in tara dvs.", se arata intr-o scrisoare adresata de liderul ALDE, Graham Watson, sefului de stat rus, in care oficialul european protesteaza cu privire la faptul ca Opozitia locala este "distrusa lent, dar sigur, iar cei hotarati sa o finanteze, precum Mihail Hodorkovski, sunt fortati sa taca in inchisori". "Va solicitam sa eliberati Rusia din lanturile autoritarismului, sa permiteti libera exprimare a opiniilor si sa garantati actiunea independenta a legilor care ii protejeaza pe toti locuitorii Rusiei de teama si violenta", mai precizeaza textul. Mesajul liberalilor europeni a fost preluat, ieri, de presa rusa, aparand in doua cotidiane ruse, cu doar o zi inainte de summit-ul UE de la Lahti, Finlanda, la care este asteptat, astazi, si liderul de la Kremlin, noteaza Rompres. (A.M.L.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.