Cea de-a XVI-a editie a Targului International de Turism al Romaniei (ITF) a fost deschisa, ieri, in prezenta ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. Editia din acest an va gazdui in perioada 19-22 octombrie 200 de operatori si asociatii de turis

Cea de-a XVI-a editie a Targului International de Turism al Romaniei (ITF) a fost deschisa, ieri, in prezenta ministrului Transporturilor, Radu Berceanu. Editia din acest an va gazdui in perioada 19-22 octombrie 200 de operatori si asociatii de turism din 15 tari, Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, Grecia, Israel, Italia, Liechtenstein, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Moldova, Romania si Turcia.

Perspective de dezvoltare pentru turismul romanesc

Berceanu s-a aratat incantat de perspectivele ofertite de targ. Ministrul a declarat ca ITF ofera o imagine destul de atractiva asupra turismului romanesc, insa pentru atragerea unui numar mai mare de turisti este necesara o strategie mai clara in anii urmatori. "Romania si-a cam deteriorat imaginea in ultimii ani, imagine pe care va trebui sa o imbunatatim in perioada urmatoare", a spus ministrul, citat de Mediafax.
Berceanu a subliniat ca turismul romanesc are perspective de dezvoltare, dar ca acest fapt necesita implicarea autoritatilor locale si a operatorilor si a Autoritatii Nationale pentru Turism (ANT) in proiecte comune. "Acum administratiile locale au alte interese decat operatorii de turism si turistii, pentru ca acestia nu ii voteaza astfel incat dau autorizatii pentru chioscuri care arata cum arata, si nici nu isi inchipuie ca turismul ar putea fi o sursa de venit pentru localitatile sau zonele respective", a reliefat Radu Berceanu.
Berceanu a atras atentia asupra cauzelor numarului mic de turisti straini prezenti pe litoral, punand acest fapt pe seama strategiei neunitare de privatizare a statiunilor. "Din pacate, pe litoral hotelurile sunt administrate de cineva, plajele de altcineva, spatiile verzi de alte companii, ori cred ca nu a fost o strategie prea reusita", a explicat Radu Berceanu.

Standul CNM Astra, prezentare inedita a Sibiului

Suprafata ocupata de exponantii targului este de aproape 7.500 mp, iar manifestarea este gazduita in pavilioanele 16, 17 si 18.
Participantii isi vor focaliza ofertele catre cele specifice de petrecere a sarbatorilor de iarna si vor pune accent si pe turismul balnear, ce va prezenta o oferta consistenta, care urmeaza tendintele de dezvoltare ale acestui sector, se arata intr-un comunicat.
Noutatile din acest an vor fi salonul Romania ca destinatie turistica, cel al Francofoniei, al Turismului Rural si cel al Turismului balnear, cat si oferta educationala pentru turism a universitatilor din Capitala.
Tot la noutati se incadreaza simpozionul "Cele mai bune practici de turism din Romania" si o conferinta cu tema "Turismul romanesc pe piata comunitara".
Un obisnuit al Targului, Complexul National Muzeal ''Astra'' se remarca la aceasta editie prin organizarea standului Sibiului intr-o maniera deosebita de anii precedenti.
Numit generic Sibiu - Capitala Culturala Europeana, standul reprezinta o recunoastere "a rolului nostru in promovarea si valorificarea culturii traditionale romanesti si universale, atat la nivel local si regional, cat si la nivel international", a spus Eliza Penciu, reprezentantul CNM Astra.
Standul CNM Astra isi va prezenta potentialilor turisti oferta de turism cultural, care va descrie toate departamentele sale muzeale.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.