Compania austriaca OMV, proprietarul Petrom, va intra pe piata energiei electrice. Dupa ce a infiintat un puternic compartiment pentru sectorul de gaze naturale, in prezent compania este interesata de producerea energiei electrice. Astfel, intr-un co
Compania austriaca OMV, proprietarul Petrom, va intra pe piata energiei electrice. Dupa ce a infiintat un puternic compartiment pentru sectorul de gaze naturale, in prezent compania este interesata de producerea energiei electrice. Astfel, intr-un comunicat de presa se arata ca, recent, "Consiliul Director al OMV a clarificat faptul ca alianta intre OMV si Verbund, asa cum a fost propusa in luna mai a acestui an, nu va fi realizata in viitor. Totusi, posibilitatile de cooperare intre OMV si Verbund cu privire la construirea de centrale pe baza de gaz nu sunt excluse". OMV doreste sa construiasca o termocentrala la Brazi, langa rafinaria Petrobrazi. Inca nu s-a hotarat daca se va construi o centrala de 400 MW (care aproape ar rezolva necesarul de energie electrica al Petrom) sau de 800 MW (ceea ce ar permite Petrom sa devina si furnizor de curent electric pentru alte companii). Cert este ca fostul director al Termoelectrica, Ovidiu Pop, a devenit angajat al Verbund Romania. In plus, conducerea OMV nu s-a hotarat nici daca viitoarea termocentrala va produce energie pe baza de gaze (pe care le produce Petrom) sau pe baza de carbune (pe care va trebui sa le achizitioneze), caz in care si locatia centralei ar putea fi mutata mai aproape de zonele miniere (cel mai probabil in Oltenia, unde exista exploatatii miniere de lignit). (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.