compozitor, profesor si muzicolog
varsta: 74 de ani Compozitorul Aurel Stroe este castigatorul Marelui Premiu Prometheus 2006 pentru Opera Omnia, acordat de Fundatia Anonimul pentru intreaga cariera. Aurel Stroe a creat muzica din genuri vari
compozitor, profesor si muzicolog
varsta: 74 de ani Compozitorul Aurel Stroe este castigatorul Marelui Premiu Prometheus 2006 pentru Opera Omnia, acordat de Fundatia Anonimul pentru intreaga cariera. Aurel Stroe a creat muzica din genuri variate - muzica de teatru, vocal-simfonica, simfonica, de camera, corala, vocala si electronica - si a fost distins cu premiul Academiei Romane in 1974, cu Marele Premiu al Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania in 1998 si cu premiul Herder la Viena in 2002. A primit titlul de cavaler al artelor si literelor al Republicii Franceze in 1991. Pedagog la Conservatorul Bucuresti, el a fost profesor asociat la Universitatea Illinois din SUA in anii a€™80. Pentru distinctia obtinuta si pentru intreaga sa activitate in domeniul muzicii, Jurnalul National il declara pe Aurel Stroe ""Omul zilei"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.