Ministerul Economiei si Comertului (MEC) va stabili, pana la 15 decembrie 2006, obiectivele strategice din domeniul energetic, la care statul va pastra controlul, a declarat, ieri, ministrul de resort, Codrut Seres, citat de NewsIn. Potrivit ministru
Ministerul Economiei si Comertului (MEC) va stabili, pana la 15 decembrie 2006, obiectivele strategice din domeniul energetic, la care statul va pastra controlul, a declarat, ieri, ministrul de resort, Codrut Seres, citat de NewsIn. Potrivit ministrului, pe aceasta lista se vor regasi Portile de Fier 1 si 2, Hidrocentralele de la Vidraru si Lotru si hidrocentrala Tarnita-Lapustesti, care urmeaza sa fie construita, precum si unitatile 1 si 2 de la Cernavoda si alte capacitati de productie energie. "Dispeceratul Energetic National asigura stabilitatea sistemului cu 5.500 MW. Ar urma ca aceasta capacitate sa fie pastrata. Sa vedem cum vom face", a spus Codrut Seres.
Ministrul a mai aratat ca obiectivele strategice de interes national din domeniul energetic vor fi incluse in documentele de politica energetica care urmeaza sa intre in dezbaterea Camerei Deputatilor, dar va exista si un act normativ privind securitatea energetica a Romaniei, in care vor fi incluse aceste obiective.
Ministrul Economiei si Comertului a fost audiat, ieri, de catre deputatii membri ai Comisiei pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.