Aderarea Romaniei la UE va produce schimbari si in regulamentele de functionare ale Ligii 1. Principala modificare este reducerea numarului de jucatori extracomunitari permisi in loturile echipelor. In acest moment, Regulamentul de Organizare a
Aderarea Romaniei la UE va produce schimbari si in regulamentele de functionare ale Ligii 1. Principala modificare este reducerea numarului de jucatori extracomunitari permisi in loturile echipelor.


In acest moment, Regulamentul de Organizare a Activitatii Fotbalistice (ROAF) nu prevede un numar maxim permis de straini in lot, referirea fiind facuta doar la jucatorii de alta nationalitate care pot evolua in acelasi moment intr-o echipa: cinci la prima liga si trei in diviziile inferioare. De la 1 ianuarie 2007, Romania trebuie sa se alinieze la regulamentele europene, astfel incat o formatie din Liga 1 nu o sa mai poata introduce decat trei jucatori extracomunitari in teren, iar in lot nu o sa mai aiba decat cinci.
DEPASIRI. Aceasta decizie va afecta mai multe cluburi romanesti, care au in acest moment mai mult de cinci jucatori extracomunitari in lot: Poli Timisoara (7), Poli Iasi, Dinamo, Ceahlaul si Pandurii, toate cu cate 6. Singura echipa din Liga 1 care nu are in lot fotbalisti straini este Jiul Petrosani.
MASURI. Conducatorii echipelor afectate au reactionat diferit la aflarea noilor reglementari. ""Este normal sa ne aliniem si noi la normele UE. In lot vor ramane doar extracomunitarii cei mai valorosi, ceilalti vor disparea"", a declarat Marian Iancu, patronul lui Poli Timisoara. In schimb, Nicolae Badea, presedintele CA al FC Dinamo, s-a aratat surprins. ""Nu stiam de aceasta prevedere. Nu cred ca vor fi probleme, avem inscrise doua echipe in competitie si vom putea legitima la ambele echipe"", a declarat Badea, care nu stia ca noile prevederi nu permit folosirea unui jucator extracomunitar din lotul B in lotul A.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.