Palatul CEC va fi transferat Municipalitatii Bucuresti, in urma unei decizii luate ieri in sedinta de Guvern. "Palatul CEC urmeaza sa fie transferat Municipalitatii, iar Guvernul va plati o suma de 17,787 milioane de euro", a declarat purtatorul de c
Palatul CEC va fi transferat Municipalitatii Bucuresti, in urma unei decizii luate ieri in sedinta de Guvern. "Palatul CEC urmeaza sa fie transferat Municipalitatii, iar Guvernul va plati o suma de 17,787 milioane de euro", a declarat purtatorul de cuvant al Guvernului, Oana Marinescu. Palatul CEC, inclusiv terenul aferent lui, a fost evaluat, de catre un evaluator independent autorizat, la 23,7 milioane de euro. Municipalitatea Bucuresti va oferi CEC un alt teren de 2.700 mp pentru construirea unui nou sediu, care sa raspunda nevoilor unei banci moderne. Palatul CEC, monument istoric protejat, va fi transformat in muzeu de arta si administrat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. "Banca mai poate functiona in Palatul CEC inca un an, maxim doi, de la trecerea monumentului istoric in proprietatea Municipalitatii", a mai declarat Oana Marinescu. Banca va putea sa pastreze imaginea Palatului CEC inca 20 de ani dupa incheierea tranzactiei. Conform negocierilor purtate cu Municipalitatea Bucuresti, CEC poate sa foloseasca sigle cu reprezentarea vizuala a Palatului.
Profit de 10 ori mai mare la CEC
Potrivit presedintelui institutiei de credit, In primele noua luni din acest an, Casa de Economii si Consemnatiuni a obtinut un profit net de 32,7 milioane de lei, corespunzator unui profit brut de 38,3 milioane de lei, de suma care reprezinta o crestere de peste zece ori comparativ cu perioada similara a anului trecut. La sfarsitul lunii septembrie, activele bancii se ridicau la 6,12 miliarde de lei, cu un miliard de lei peste nivelul consemnat dupa primele noua luni din 2005. In acelasi timp, creditele acordate de banca au avansat pana la 2,87 miliarde de lei. Vicepresedintele CEC, Gabriela Tudor, a anuntat ca banca a atins o cota de piata de 1% la nivelul creditelor acordate persoanelor juridice, in conditiile in care produsele destinate acestora au fost vandute prin doar 100 de unitati. National Bank of Greece si OTP Bank urmeaza sa depuna oferte financiare finale pentru preluarea CEC.
Statul ar putea renunta la cota de 25%
Statul roman ar putea renunta la o parte din pachetul de 25% din actiunile CEC in cazul in care se va accepta dilutia cotei detinute, a anuntat, recent, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, citat de NewsIn. "Forma finala a contractului de privatizare a fost scrisa. Problema in aceasta privatizare consta in modalitatile prin care statul roman incearca sa pastreze pachetul de actiuni de la CEC", a precizat Vladescu. Comisia de privatizare a CEC nu a stabilit nici saptamana trecuta un termen pentru depunerea ofertelor financiare imbunatatite, contractul de privatizare urmand sa fie modificat in Guvern. Comisia de privatizare a dezbatut nivelul obligatiilor si penalitatilor care urmeaza sa fie platite de castigator in cazul incalcarii unor reguli din contract. "Cele doua banci finaliste au cerut penalitati mai mici. De asemenea, s-a discutat despre viitorul cotei detinute de stat la CEC in cazul unei fuziuni cu filialele romanesti ale bancii castigatoare", declara, la acel moment, presedintele comisiei de privatizare a institutiei de credit, SebastianVladescu.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.