Dosarul privind mita ceruta in vederea rezolvarii favorabile a unei contestatii privind o licitatie ocazionata de vanzarea activelor societatii comerciale SC Sofert SA Bacau, in care au fost arestate trei persoane, printre care si consilierul juridic
Dosarul privind mita ceruta in vederea rezolvarii favorabile a unei contestatii privind o licitatie ocazionata de vanzarea activelor societatii comerciale SC Sofert SA Bacau, in care au fost arestate trei persoane, printre care si consilierul juridic de la AVAS Bacau, Dan Dimitrie Hauca, a fost trimis in instanta de procurorii anticoruptie. Alaturi de Hauca au mai fost trimisi in judecata Alexandru Ciprian Rusu, consilier juridic la o firma de lichidatori judiciari, si Vasile Dumbrava, cadru didactic la Universitatea "George Bacovia" din Bacau si fost sef al Serviciului de combatere a coruptiei din IPJ Bacau in perioada 1997-1998.
Cei trei sunt acuzati ca au pretins si primit suma de 75.000 de euro de la o persoana (care i-a si denuntat ulterior), administrator al unei societati comerciale din Bucuresti, in vederea rezolvarii favorabile a unei contestatii privind o licitatie, ocazionata de vanzarea activelor societatii comerciale SC Sofert SA Bacau. Conform anchetatorilor DNA, Hauca, Rusu si Dumbrava au lasat sa se inteleaga ca s-ar afla in legatura cu o persoana care poate determina obtinerea unor masuri judecatoresti favorabile, inclusiv in caile de atac, in ceea ce priveste contestatia depusa de persoana denuntatoare. Ei au fost prinsi in flagrant, in 18 septembrie, Tribunalul Bucuresti hotarand apoi arestarea preventiva a lor, pentru trafic de influenta. Dosarul urmeaza sa fie solutionat de judecatorii de la Tribunalul Bucuresti. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.