Virgil Ramba, directorul RADET Bucuresti, a anuntat, ieri, ca regia va porni instalatiile de incalzire in perioada noptii, dupa ce media temperaturilor din ultimele trei zile s-a situat sub 10 grade Celsius. "Chiar daca reluam furnizarea caldurii, ac
Virgil Ramba, directorul RADET Bucuresti, a anuntat, ieri, ca regia va porni instalatiile de incalzire in perioada noptii, dupa ce media temperaturilor din ultimele trei zile s-a situat sub 10 grade Celsius. "Chiar daca reluam furnizarea caldurii, aceasta nu inseamna ca toate apartamentele vor fi incalzite. Noi vom onora orice cerere de amanare a reluarii furnizarii caldurii formulate de asociatiile de locatari, daca vor exista solicitari in acest sens. De regula, aproape 10% din abonatii de la blocuri ne cer sa amanam cu o luna reluarea distributiei de agent termic, pentru ca vor sa economiseasca bani", a precizat Ramba. Conducerea RADET a mai anuntat si la inceputul saptamanii ca va porni instalatiile de incalzire, dar un comunicat al Primariei Capitalei a venit imediat sa precizeze ca regia va face doar probe in retea.
Potrivit reglementarilor in vigoare, regia bucuresteana de termoficare va livra permanent agent termic in Capitala numai dupa ce temperatura exterioara este mai mica de 10 grade pe timp de noapte, cel putin trei zile consecutiv. "Gradul de contorizare la nivel de bransament in Bucuresti se apropie de suta la suta. E suficient ca administratorii asociatiilor de proprietari sa inchida caldura din vana de la subsol. Nu e necesara o notificare prealabila a RADET", a explicat directorul RADET. Potrivit Hotararii nr. 425 din 20/07/1994 - privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea si utilizarea energiei termice - "inceperea perioadei de incalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc dupa inregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, intre orele 18.00 - 6.00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de 10 grade Celsius sau mici, iar oprirea incalzirii se face dupa 3 zile consecutive in care temperatura medie a aerului exterior depaseste 10 grade Celsius, intre orele 18.00 - 6.00". Regia va relua furnizarea agentului termic si pe timp de zi, incepand cu luna noiembrie, cand debuteaza sezonul rece (delimitat de perioada 15 noiembrie - 15 martie).


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.