Organizatia Salvati Copiii cere stoparea violentei asupra minorilor, eliminarea pedepsei fizice din scoli, din institutiile de protectie si eliminarea casatoriei inainte de implinirea varstei de 18 ani. Organizatia atrage atentia ca peste un mili
Organizatia Salvati Copiii cere stoparea violentei asupra minorilor, eliminarea pedepsei fizice din scoli, din institutiile de protectie si eliminarea casatoriei inainte de implinirea varstei de 18 ani.

Organizatia atrage atentia ca peste un milion de copii sunt in detentie pentru fapte marunte, generate de saracie, de lipsa locuintei si numai 2,4% dintre copii au asigurata aceeasi protectie legala ca si adultii. Un raport al Natiunilor Unite releva ca, in anul 2004, 218 milioane de copii erau implicati in munca.
De asemenea, intre 133 si 275 de milioane de copii din lume sunt in fiecare an martori ai violentei domestice. (Georgeta Licsandru)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.