Cele mai interesante automobile din cinematografie Fie ca e vorba de Aston Martin-ul lui James Bond, de K.I.T.T.-ul lui Michael Knight sau de vehicule zburatoare de pe ecrane, multe dintre elementele high-tech ale acestora aveau o baza stiintifi

Cele mai interesante automobile din cinematografie

Fie ca e vorba de Aston Martin-ul lui James Bond, de K.I.T.T.-ul lui Michael Knight sau de vehicule zburatoare de pe ecrane, multe dintre elementele high-tech ale acestora aveau o baza stiintifica. Filmul si televiziunea au reprezentat mediile perfecte pentru ""insufletirea"" tehnologiei existente doar ca teorie. Atunci cand aceste posibilitati sunt transpuse pe ecran, deseori produc un interes crescut din partea publicului.

FUTURIST. Doua dintre cele mai interesante vehicule aparute in istoria cinematografica sunt cele din thrillerul science fiction din 2002 ""Raport special"", al lui Steven Spielberg. Aparatul pentru zburat, candva un concept al lui Leonardo da Vinci in anii 1480, a aparut periodic in film si televiziune, insa versiunea imbunatatita de jetpack din ""Raport special"" a oferit noii generatii de cinefili o perspectiva interesanta de evitare a blocajelor infernale in trafic. Secvente revelatoare din ""Raport special"", ""Knight Rider"", ""Goldfinger"", ""Batman"", precum si interviuri cu regizorul James Cameron, cu designerul auto George Harris, inventatorul Eddie Paul, printre altii, demonstreaza importanta masinilor si a avioanelor futuriste din filme si televiziune pentru viata secolului XXI.

Sabia samuraiului


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.