Ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, impreuna cu sotia sa, Jenny, gazduiesc la resedinta lor o expozitie de arta americana a secolului al XX-lea, cu ajutorul programului american ""Arta in ambasade"". Lara Taubman, fiica ambasadorului
Ambasadorul SUA la Bucuresti, Nicholas Taubman, impreuna cu sotia sa, Jenny, gazduiesc la resedinta lor o expozitie de arta americana a secolului al XX-lea, cu ajutorul programului american ""Arta in ambasade"".

Lara Taubman, fiica ambasadorului si totodata curatorul expozitiei, este si aceea prin grija careia, printre cele aproape 40 de lucrari importante semnate de mari artisti ca Jackson Pollock, Willem de Kooning, Sidney Geist sau Herbert Ferber, stau si fotografii ale unor lucrari apartinand lui Constantin Brancusi. O alta nota inedita in expozitia impresionista a curatoarei si criticului de arta Lara Taubam o reprezinta vestitul portret al lui George Washington la Yorktown (Ch. Willson Peale), un ""cadou"" oferit tatalui ei, pasionat de istorie. Reprezentantii SUA la Bucuresti au adaugat ca doresc ca manifestarile culturale sa nu se opreasca aici, intorcandu-se la Brancusi, care spunea ca ""in arta nu trebuie sa existe straini"". Si nu in ultimul rand, a adaugat Lara, ca arta trebuie apreciata, ca sa ramana ""vie"". (M.M.)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.