Traian Basescu a mai ramas cu un singur consilier prezidential, Adriana Saftoiu, din garnitura pe care si-a ales-o dupa investire. Primul plecat a fost unul dintre politicienii foarte apropiati de Basescu, Vasile Blaga, care a renuntat la Administrat
Traian Basescu a mai ramas cu un singur consilier prezidential, Adriana Saftoiu, din garnitura pe care si-a ales-o dupa investire. Primul plecat a fost unul dintre politicienii foarte apropiati de Basescu, Vasile Blaga, care a renuntat la Administratia Prezidentiala pentru a gestiona Ministerul Administratiei si Internelor. Ultimul, Theodor Stolojan, care a parasit postul luni seara pentru a se dedica politicii si salvarii liberalismului. Intre aceste plecari, Andrei Plesu si Renate Weber au renuntat si ei la fotoliile de la Palatul Cotroceni, din motive oficial necunoscute, iar Claudiu Saftoiu a fost numit sef la SIE. In cei aproape doi ani de mandat, seful statului s-a despartit si de o serie de consilieri de stat - Elena Udrea, Stana Anghelescu, Valeria Dorneanu si Viorel Barloiu.
Theodor Stolojan preciza luni seara, dupa anuntarea demisiei, ca i-a explicat presedintelui ca angajarea sa in sustinerea propunerii de platforma liberala i-ar afecta munca si ca si lui si sefului statului le pare rau pentru situatia creata. "Am asteptat ca presedintele sa se intoarca din Serbia si am solicitat ca sa avem o discutie, i-am aratat ca angajarea mea in sustinerea propunerii de platforma ar excede deja sfera activitatilor care nu ar afecta activitatea mea la Cotroceni, munca mea in Administratia Prezidentiala", a spus Stolojan, citat de Mediafax. El a precizat ca va mai sta la Cotroceni pana la 1 noiembrie. Apoi, el si ceilalti sustinatori ai platformei liberale vor organiza dezbateri in tara in legatura cu proiectul de platforma, vor vedea aderenta demersului lor si apoi vor decide "care va fi calea de urmat". Demisia fostului lider liberal a venit la o zi dupa ce alaturi de Valeriu Stoica a lansat, la Pitesti, un proiect de platforma liberala pentru unitatea fortelor politice de dreapta.
Presedintele are "multe idei" legate de succesor
Seful statului a mentionat ieri, la Targu-Mures, ca luni a avut o discutie cu Theodor Stolojan, convenind ca institutia prezidentiala ar putea fi afectata prin implicarea acestuia in lansarea platformei liberale. "Am convenit sa-si mai indeplineasca atributiile pana in 1 noiembrie. Daca ar fi fost consilier politic, n-am fi avut probleme. Dar este important sa il am acum, cand se discuta bugetul", a spus Basescu. Seful statului a precizat ca are "multe idei" legate de succesorul lui Stolojan. (Anca HRIBAN)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.