Doua vagoane de metrou s-au ciocnit ieri la Roma, in acident fiind raniti si mai multi romani. Accidentul s-a produs la ora 10.30, ora Romaniei. O garnitura de metrou, care circula cu 40 de kilometri la ora, a lovit din spate un alt tren, oprit in s
Doua vagoane de metrou s-au ciocnit ieri la Roma, in acident fiind raniti si mai multi romani. Accidentul s-a produs la ora 10.30, ora Romaniei. O garnitura de metrou, care circula cu 40 de kilometri la ora, a lovit din spate un alt tren, oprit in statia Piazza Vittorio din centrul capitalei Italiei. Mai multi calatori coborau din vagoane in momentul producerii impactului. Consulul Romaniei la Roma a declarat, citat de Realitatea TV, ca mai multi romani au fost raniti in urma accidentului de metrou din capitala italiana. "Un coleg de la consulat este la spitalul San Giovani, unde sunt internati mai multi romani", a spus diplomatul. Noua romani au fost identificati la spitalul San Giovanni printre persoanele ranite in accident, insa nici unul nu este in stare grava. Potrivit MAE, un reprezentant al ambasadei s-a deplasat la spitalul San Giovanni, unde au fost transportate o parte dintre persoanele ranite in accidentul de metrou si a identificat noua cetateni romani internati, insa nici unul nu este in stare grava. Ambasada Romaniei la Roma a anuntat ca va verifica toate spitalele in care ar mai putea fi internati cetateni romani.
Peste o suta de raniti
Autoritatile italiene au furnizat informatii contradictorii privind numarul mortilor din metroul din Roma, decesul mecanicului uneia dintre garnituri, anuntat initial, fiind dezmintit de serviciile de ambulanta. "Mecanicul ranit este constient si ne va oferi propria sa versiune a faptelor", a declarat Jean Leonard Toudi, responsabil municipal pe probleme de siguranta si politici de tineret, care s-a deplasat la locul accidentului. In aceste conditii, singura persoana decedata in accident este o tanara italianca in varsta de 30 de ani, care facea zilnic naveta la Roma, unde lucra. Alte 140 persoane au fost ranite, dintre care sase se afla in stare grava, potrivit Prefecturii din Roma. Vicepremierul italian Francesco Rutelli a exclus posibilitatea ca accidentul sa se fi datorat unui atentat terorist. Potrivit primelor informatii, accidentul s-a produs din cauza unei defectiuni la sistemul electronic de semnalizare al retelei de transport subteran. Se pare ca trenul care a provocat accidentul primise lumina verde care i-a permis sa plece din statia precedenta statiei Piazza Vittorio. Parchetul a deschis o ancheta pentru "omucidere din culpa si cauzare de rani grave." Anchetatorii au dispus sigilarea celor doua garnituri, urmand sa vizioneze imaginile surprinse de camerele de supraveghere instalate pe magistrala unde s-a produs accidentul.
"Am vazut moartea cu ochii"
Un baietel roman, ranit la piciorul drept in accident, a afirmat ca "a vazut moartea cu ochii" in momentul in care o garnitura de tren a lovit din spate un alt metrou oprit in statia Vittorio Emmanuele II. "Am vazut moartea cu ochii. Peste mine au cazut patru persoane, dintre care una cu piciorul rupt, si nu mai reuseam sa ma misc. In cele din urma am reusit sa ies, apoi l-am tras afara pe unul dintre raniti, dar in inghesuiala l-am pierdut din vedere", a povestit baietelul roman, citat de Mediafax. Alti martori oculari au relatat despre impactul puternic dintre cele doua garnituri de tren, care a dus la incastrarea a doua vagoane, dintre care unul a fost distrus aproape pana la jumatate. "Ma aflam in cel de-al doilea metrou, cel care a lovit din spate. Deodata, trenul a incetinit, apoi am auzit o bubuitura puternica. Am cazut pe podea, deasupra mea erau alte trei persoane care strigau ca a fost un atentat", a afirmat Michele, unul dintre martorii oculari. "Am reusit sa ma ridic in picioare si am incercat sa ajut persoanele care nu erau ranite grav, dar apoi am vazut oameni blocati intre fiarele vagonului. N-am putut face nimic pentru ei. Peretele metroului era plin de sange. A fost greu sa iesim, pentru ca toti tipau si plangeau", a adaugat el. "Nimeni nu a spus-o clar, dar toti ne-am gandit la o bomba", a completat un alt martor ocular. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.