Patru dintre cele mai puternice confederatii sindicale din Romania, respectiv CNSLR-Fratia, CSDR, BNS si Meridian vor fuziona, considerand ca este nevoie de unitate in miscarea sindicala, care are aceleasi aspiratii, a declarat, ieri, pentru Mediafax
Patru dintre cele mai puternice confederatii sindicale din Romania, respectiv CNSLR-Fratia, CSDR, BNS si Meridian vor fuziona, considerand ca este nevoie de unitate in miscarea sindicala, care are aceleasi aspiratii, a declarat, ieri, pentru Mediafax, liderul BNS Dumitru Costin.
Presedintele BNS a afirmat ca acest proces de fuzionare este in curs, fiind prematur sa se specifice un termen la care va fi finalizat. "Era nevoie de o asemenea fuzionare, pentru ca sindicatele, spre deosebire de clasa politica, au aceleasi teluri, iar concurenta dintre sindicate a fost paguboasa pana acum pentru salariati. Este solutia pe care trebuie s-o urmam daca vrem ca angajatii sa fie mai bine reprezentanti", a precizat Costin. In acelasi timp, liderul BNS a amintit ca, peste doua saptamani, la Viena, va avea loc fuzionarea celor doua mari confederatii sindicale europene: Confederatia Sindicatelor Libere (la care este afilita si BNS) si Confederatia Mondiala a Muncii (la care este afiliata Cartel Alfa). "Ca si cele doua mari confederatii europene, am ajuns la concluzia ca este nevoie sa fim o familie pentru a reprezenta mai bine interesele salariatilor, mai ales in fata multinationalelor care sunt din ce in ce mai prezente pe piata romaneasca", a adaugat Costin.
La randul sau, Petru Dandea, vicepresedintele Cartel Alfa, a declarat ca nu au primit nici o invitatie oficiala in acest sens, dar nici nu sunt interesati de fuzionare. "Cartel Alfa nu participa la nici o negociere, pentru ca membrii nostri considera ca este mai bine sa incercam sa promovam principiile pe care le-am promovat constant, principii ca independenta in relatiile cu clasa politica si patronatele", a declarat Dandea. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.