Crescator de matci, mirositor de transpiratie, cautator de puicute... ""Meseria e bratara de aur"", spune un proverb. Indiferent de ce profesie ai, munca innobileaza. Chiar daca aceasta slujba este una dintre cele mai ciudate si, uneori, cele ma

Crescator de matci, mirositor de transpiratie, cautator de puicute...

""Meseria e bratara de aur"", spune un proverb. Indiferent de ce profesie ai, munca innobileaza. Chiar daca aceasta slujba este una dintre cele mai ciudate si, uneori, cele mai plictisitoare din lume. Va vine sa credeti sau nu, dar exista un ""broker de vise"". Adica, un fel de pestisor auriu, numai ca e om si indeplineste o singura dorinta. Ah, si mai e o diferenta. De cost. Pentru ca un vis devenit realitate costa intre 150 si cateva mii de dolari. ""Culegatorul de mingi"" este persoana care ""recupereaza"" mingile pierdute pe terenurile de baseball sau de golf. ""Cautatorul de incendii"" este o meserie perfecta pentru solitarii care nu se tem de inaltimi. Si asta, pentru ca in ""fisa postului"" scrie negru pe alb ca trebuie sa stea in turnul de supraveghere si sa observe cel mai mic semn de foc.

ODORIZANT. Despre ""mirositorul de transpiratie"" nu se poate spune ca are o slujba prea placuta. Motivul: meseria lui este sa stea cu nasul la subratul oamenilor muncii. Scopul acestei profesii este realizarea unor deodorante cat mai performante. La acelasi capitol se poate inscrie si mirositorul de oua. Acesta trebuie sa-si foloseasca simtul olfactiv pentru a-si da seama daca ouale sparte sunt sau nu stricate. ""Crescatorul de matci"" este acea persoana care nu face altceva decat sa aiba grija de stupii de albine si sa ingrijeasca de inmultirea matcilor. ""Spargatorul de... oua"" are o misiune foarte precisa in industria alimentara. Mai exact, el trebuie sa separe albusurile de galbenusuri. Nici despre ""cautatorul de puicute"" nu se poate spune ca are o misiune usoara. El trebuie sa sorteze puisorii de gaina si sa-si dea seama care este cocos si care puicuta. ""Vanatorul de cute"" este acea persoana care calca fetele de pantofi pentru ca acestea sa nu aiba nici o zbarcitura.

PLICTISITOR. Una dintre slujbele care se pot inscrie la categoria cea mai plictisitoare meserie din lume este cea de verificator de uscare. De fiecare data cand se vopseste ceva, responsabilul cu acest lucru nu face altceva decat sa urmareasca daca obiectul proaspat renovat nu prezinta un pericol pentru hainele cetatenilor.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.