Pietroiu. Un sat din judetul Calarasi, o parte insemnata din comuna Borcea. Locul in care Roberto Baggio a venit la vanatoare de rate pe Dunare. Acolo unde unul dintre cei mai indragiti fotbalisti italieni a tras cu pusca exista o echipa care iti ia

Pietroiu. Un sat din judetul Calarasi, o parte insemnata din comuna Borcea. Locul in care Roberto Baggio a venit la vanatoare de rate pe Dunare. Acolo unde unul dintre cei mai indragiti fotbalisti italieni a tras cu pusca exista o echipa care iti ia mintile cu numele sau. Avantul Pietroiu.

O grupare care atrage la fel ca Inainte Modelu, Auxerre Lugoj, Building Vanju Mare, Viitorul Insuratei, Phoenix Ulmu, Juventus Falticeni sau Foresta Zorleni.

NEBUNIE. Fotbalul jucat la Dunare, in praful de la tara, nu inseamna bani, ci doar pasiune. Orgolii ce din exterior par ridicole, dar care pentru cei implicati reprezinta ceva firesc. Stadionul din Pietroiu inseamna un maidan situat intre cimitir, islaz si groapa de gunoi a satului. De la una dintre peluze se poate vedea Dunarea, dar ochii iti fug totusi pe vestiarul gazdelor. Nu este altceva decat o maghernita parasita, peste care varul nu s-a intins de ani buni. Pentru arbitri, lucrurile sunt ceva mai complicate. Se schimba in Dacia cu care au facut deplasarea, iar raportul de joc se intocmeste pe capota. Joaca Avantul Pietroiu si Rapid Galatui.

FIGURI. Cand intra pe teren, jucatorii, care in restul timpului sunt tractoristi, pescari, pompieri sau zidari, au gesturi de mari fotbalisti. Isi fac cruci cat poarta si rup cateva fire de iarba spre mania vacilor care in cursul saptamanii se ocupa de starea ""gazonului"". Dupa ce partida incepe si jucatorii incep sa alerge, peste tot terenul se ridica un praf atat de gros incat ai impresia ca un tractor tocmai s-a intors de la porumb. ""Fotbalagiii"", cu crampoane inalte pe un teren foarte tare, sunt ca niste cucoane care umbla cu pantofi cui pe gresia din baie.

DURI. Pietroiu joaca tare: cate un cot in ceafa, cate o lovitura in spate


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.