POSTE LIBERE. Comisia Europeana a adoptat ieri o propunere care prevede deschiderea deplina a pietei postale comunitare incepand din 2009. Propunerea consta in eliminarea protectionismului si in autofinantarea serviciilor universale - colectarea si
POSTE LIBERE. Comisia Europeana a adoptat ieri o propunere care prevede deschiderea deplina a pietei postale comunitare incepand din 2009. Propunerea consta in eliminarea protectionismului si in autofinantarea serviciilor universale - colectarea si livrarea postei la nivel national. Ultimul cuvant in privinta serviciilor postale europene care afecteaza 450 de milioane de cetateni revine statelor membre si Parlamentului European. Liberalizarea serviciilor postale este completa in Marea Britanie si Suedia, iar Finlanda, Germania si Olanda fac progrese rapide. Alte zece tari, printre care Franta, Polonia, Spania si Belgia, care asigura cealalta jumatate a livrarilor, doresc garantii mai mari referitoare la finantarea serviciilor universale. Aceste ultime state au suficiente drepturi de vot, in cadrul procesului legislativ, pentru a determina modificarea programului.
SALARII, SALARII... Pe Wall Street - celebrul bulevard newyorkez unde se afla la fel de celebra bursa cu acelasi nume - salariul mediu s-a apropiat anul trecut de 300.000 de dolari. Daca in 2004, salariile angajatilor de pe Wall Street au urcat cu 21,9 procente fata de 2003, in 2005, cresterea a fost de 11,8% fata de anul precedent. Retributiile medii acordate in centrul financiar newyorkez au fost de 289.664 de dolari de persoana, fata de media de 56.634 de dolari consemnata in restul orasului, potrivit unui studiu publicat de Reuters. (Anca Aldea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.