La cea de-a XIII-a editie a Topului firmelor din Municipiul Bucuresti, cea mai importanta reuniune a lumii afacerilor bucurestene, au fost decernate peste o mie de premii firmelor bucurestene de top, precum si trofeele Creativitatii. "Subliniez ca ac
La cea de-a XIII-a editie a Topului firmelor din Municipiul Bucuresti, cea mai importanta reuniune a lumii afacerilor bucurestene, au fost decernate peste o mie de premii firmelor bucurestene de top, precum si trofeele Creativitatii. "Subliniez ca actuala editie are cateva trasaturi ce o fac sa difere fata de cele precedente, si asta nu numai pentru ca este cea de-a treisprezecea. Este un numar pe care as paria fara nici o emotie la o ruleta "sui generis" a afacerilor performante pentru ca premiantii nostri sunt cei carora le revine onoare de a fi avangarda Romaniei in afacerile europene", a declarat, presedintele Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), Stefan D. Popa cu ocazia decernarii premiilor, eveniment ce a avut loc la inceputul aceastei saptamani, la Sala Nicolae Titulescu din cadrul Complexului Expozitional Romexpo. Din punctul de vedere al organizatorilor, trebuie subliniat faptul ca editia din acest an a Topului firmelor bucurestene a avut loc la implinirea unui an de functionare independenta a CCIB, ceea ce face ca acest eveniment sa aiba o valoare speciala atat pentru CCIB, cat si pentru laureati.
Viitoare firme de succes in UE
In Topul firmelor din Municipiul Bucuresti au intrat 1262 de societati comerciale selectate din 11.644 de firme considerate eligibile din totalul celor 110.445 care au depus bilant contabil pe anul 2005, ceea ce atesta exigenta juriului, care a fost format din reprezentanti ai CCIB, ai unor ministere, patronate si organizatii profesionale. Domeniile din care fac parte firmele premiate de CCIB acopera, practic, toate sectoarele economice din Bucuresti si, implicit, din intreaga economie nationala: cercetare-dezvoltare-high tech; industrie; agricultura-pescuit-piscicultura; constructii; servicii; comert-export-turism.
De remarcat ca numai circa 1% dintre firmele bucurestene care au depus bilant de activitate au reusit sa fie admise in top, iar aproape patru cincimi sunt din randul intreprinderilor mici si mijlocii. Obiectivitatea aprecierii performantelor firmelor incluse in top este data de faptul ca, o data stabilite criteriile de selectie si indicatorii economici, Topul este realizat exclusiv computerizat.
"Cei care au primit trofee acum sunt, sper, aceia despre care vom vorbi cand de la 1 ianuarie 2007 intrand pe piata Unica Europeana vor rezista si vor continua sa aduca profit in propriile conturi si, de asemenea, bunastare pentru Romania. Producatorii romani trebuie sa fie insa atenti asupra modului cum produc, cunoscand ca Romania a scazut un loc fata de anul 2005 intr-un top al competitivitatii realizat de Organizatia Elvetiana World Economic Forum. In acest clasament SUA a pierdut sase locuri, dar pe sase din primele 10 locuri se gasesc state membre ale UE. Romania ocupa in acest clasament locul 68 din din 125 de tari, dupa state precum Estonia, Cehia, Slovenia si Letonia. Editia a XIII-a a Topului Firmelor Bucurestene este, deci, cea mai importanta de pana acum, iar firmele premiate pot fi obiectiv si exigent considerate ca fiind cele mai performante si apte pentru a face fata concurentei europene ceea ce poate pozitiona capitala Romaniei printre primele din UE" a declarat presedinte CCIB.
Trofee de excelenta
"Am premiat, prin Trofee si Distinctii de excelenta, managementul performant stabil, materializat prin mentinerea unor concurenti mai multi ani consecutiv pe unul dintre primele trei locuri din Top", a precizat Stefan D. Popa. Astfel, au primit Trofee de excelenta firmele care s-au clasat la aceasta editie pe locul I si au ocupat primele 3 locuri in Top, consecutiv, la cele patru editii anterioare. Aceaste firme sunt: Coca Cola HBC Romania SRL, Confo Mex SRL, Electroaparataj SA, Ergo Mex ERL, Honeywell Garrett SRL, IBM Romania SRL, K1 SRL, Lafarge Ciment Romania SA, Mobifon SA, OPCOM SA, Romkuvert SRL, Romtrans SA, Rosal Grup SRL. Distinctiile de excelenta au fost acordate firmelor care s-au clasat la aceasta editie pe locul I si au ocupat unul din primele 3 locuri in Top, consecutiv, la cele doua editii anterioare.
Intrucat exportul constituie o ramura care trebuie promovata pentru reducerea deficitului comercial si pentru asigurarea disponibilitatilor bugetare necesare dezvoltarii Romaniei, am organizat un Top al exportatorilor directi, din care fac parte firmele care livreaza peste hotare o parte semnificativa din propria productie sau din propriile servicii. Un alt domeniu de mare importanta pentru Romania este cel al cercetarii, lucru evidentiat, de altfel, si in recentul raport de tara elaborat de Comisia Europeana. CCIB si OSIM a oferit, pentru a VI-a oara, Trofeul Creativitatii. Cea de a XIII-a editie a Topului firmelor Bucuresti 2005 a premiat, pentru prima data, reprezentantii mass-media care au stiut sa sprijine comunitatea de afaceri "Premiantilor de la aceasta editie speram ca li se vor alatura cat mai multi competitori, deoarece si in mass-media competitia este necesara", a spus Stefan D. Popa.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.