Este cunoscut faptul ca Olanda este tara bulbilor. Aici se obtin an de an noi varietati de plante bulboase, care se comercializeaza intr-un numar impresionant de tari ale lumii. Tot aici, exista o bursa a florilor, prin intermediul careia se pot achi

Este cunoscut faptul ca Olanda este tara bulbilor. Aici se obtin an de an noi varietati de plante bulboase, care se comercializeaza intr-un numar impresionant de tari ale lumii. Tot aici, exista o bursa a florilor, prin intermediul careia se pot achizitiona plante de tot felul, (la ghiveci, bulbi, flori taiate).

Ce e interesant e faptul ca si alte tari din zona de nord a Europei incep sa castige bine din acest comert. Gradinarii danezi au urmat modelul olandez si au intrat pe piata florilor la ghiveci, dupa cum vedeti in imaginile alaturate: lalele la ghiveci, muscari, narcise si probabil foarte curand vor ataca segmentul atat de interesant al Hippeastrumilor - crinii de camera.

Dupa cum stiti, comercializarea Hippeastrumilor se face pe perioada de iarna-primavara, atunci cand toata atentia iubitorilor de flori se poate concentra asupra lor. Datorita preturilor care se practica este un segment de piata care nu merita sa fie neglijat.

ARANJAMENTE CU BULBOASE
Despre cum se aleg plantele bulboase, despre adancimea de plantare si despre recipiente am mai vorbit si cu alte ocazii. Insa, am sa profit de ocazie pentru a va aminti ca in jardinierele dreptunghiulare, desi sunt preferate ca efect decorativ, plantele bulboase nu se dezvolta tocmai bine.

Colturile vaselor retin mai multa umiditate si, dupa cum stiti, bulbii pot fi grav afectati de umiditatea mare. Puneti la baza vasului un strat de pietris, dupa care acoperiti-l cu pamant bine drenat. Pastrati un echilibru fin al udarilor, ca sa nu riscati sanatatea plantelor: prea multa apa duce la putrezirea bulbilor, prea putina la vestejirea plantelor in floare.

Pentru a obtine un vas aspectuos, aveti grija sa puneti in mijloc acei bulbi din care vor iesi plante de talie mai mare. In cazul nostru, acestea sunt narcisele, care au fost inconjurate cu bulbi de muscari si zambile. Dupa cum vedeti, s-a mers pe ideea de contrast galben-albastru.

A INCEPUT SEZONUL BULBILOR!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.