Obligatiunile emise de Banca Mondiala (BM) ar putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incepand din aceasta saptamana. Presedintele BVB, Septiumiu Stoica, a declarat, pentru NewsIn, ca titlurile institutiei financiare internationale
Obligatiunile emise de Banca Mondiala (BM) ar putea fi tranzactionate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) incepand din aceasta saptamana. Presedintele BVB, Septiumiu Stoica, a declarat, pentru NewsIn, ca titlurile institutiei financiare internationale ar putea intra la Bursa in sedinta de joi (n.r. - 12 octombrie) daca vor fi indeplinite toate formalitatile de listare. "Maine (n.r. - astazi) Comitetul Bursei va lua o decizie cu privire la data exacta a listarii, in functie de gradul de indeplinire a pasilor procedurali si tehnici", a aratat Stoica. Potrivit acestuia, "nu exista motive ca sa nu fie aprobata listarea obligatiunilor Bancii Mondiale, in categoria Emitentilor internationali si, din acest motiv, este probabil ca tranzactionarea efectiva sa inceapa chiar din aceasta saptamana, din sedinta de joi".
Oferta publica primara de obligatiuni a BM a fost lansata pe 30 august si s-a incheiat pe 12 septembrie. Valoarea emisiunii a fost de 525 milioane de lei. Pretul unei obligatiuni a fost de 1000 lei, iar rata dobanzii este fixa - 6,50% pe an. Scadenta obligatiunilor este de 36 de luni, cu plata semestriala a dobanzii catre investitorii care au subscris in cadrul ofertei publice. Mai mult de trei sferturi (77%) din titluri au fost subscrise de investitori romani. Intercapital Invest este casa de brokeraj care a intermediat aceasta operatiune, emisiunea fiind prima in lei a unei institutii financiare internationale lansata in Romania. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.