Lectorii si alti angajati ai universitatilor din Marea Britanie vor fi nevoiti sa spioneze studentii musulmani si pe cei "cu infatisare asiatica", suspectati de sprijinirea terorismului si de implicare in extremismul islamic, relateaza The Guardian,
Lectorii si alti angajati ai universitatilor din Marea Britanie vor fi nevoiti sa spioneze studentii musulmani si pe cei "cu infatisare asiatica", suspectati de sprijinirea terorismului si de implicare in extremismul islamic, relateaza The Guardian, citat de Mediafax. Ministerul britanic al Educatiei a redactat o serie de propuneri care vor fi inaintate universitatilor si altor centre de invatamant superior inainte de sfarsitul anului. Textul dezvaluie ca universitatile si societatile islamice au devenit intens politizate in ultimii ani si avertizeaza in privinta recrutarilor studentilor "predispusi" la terorism. Demersul Guvernului londonez porneste de la premisa ca toate campusurile studentesti au devenit "un camp fertil de recrutare" a tinerilor extremisti. Este de asteptat ca propunerile sa genereze ingrijorare in mediile academice si proteste in randurile comunitatii islamice din Marea Britanie, intr-un moment in care Guvernul Blair dezbate problema valului traditional purtat de femeile musulmane si cea legata de constrangerea scolilor islamice de a accepta elevi de alte confesiuni. "Cred ca este probabil cea mai grava incalcare a drepturilor studentilor musulmani care a avut loc vreodata in aceasta tara. Vizeaza in mod clar studentii musulmani si supunerea acestora la un tratament mult mai suspicios si dur. Se pare ca esti vinovat pana ti se dovedeste nevinovatia", a comentat Wakkas Khan, presedintele Federatiei Societatilor Studentilor Musulmani din Marea Britanie. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.