Steaua joaca astazi ceea ce multi au numit cel mai important meci pentru fotbalul romanesc din ultimii zece-cinsprezece ani, impotriva lui Real Madrid, cel mai renumit club de fotbal din lume. Celebra trupa spaniola a mai fost in Romania si cu alte o
Steaua joaca astazi ceea ce multi au numit cel mai important meci pentru fotbalul romanesc din ultimii zece-cinsprezece ani, impotriva lui Real Madrid, cel mai renumit club de fotbal din lume. Celebra trupa spaniola a mai fost in Romania si cu alte ocazii, cu foarte multi ani in urma, insa de aceasta data este vorba despre o confruntare la cel mai inalt nivel, in UEFA Champions League. Iar ca dovada, elevii lui Olaroiu, dar si cei 25.000 de spectatori privilegiati care vor patrunde diseara pe arena din Ghencea vor fi urmariti la televizor de peste 150 de milioane de oameni, de pe toate continentele. Sigur, ei se vor uita in primul rand pentru a vedea trupa de superstaruri a lui Capello, dar Steaua este datoare sa lase o buna impresie si sa profite de o asemenea ocazie, pentru a-si face o imagine deosebita. Asa cum se stie, Realul trece printr-o criza de joc, dupa ce a fost preluata de italianul Fabio Capello, in aceasta vara, antrenorul fiind un adept al disciplinei tactice, lucru care se implementeaza mai greu unor vedete precum Ronaldo, Beckham, Cassano, ca sa-i numim doar pe cei mai rebeli dintre jucatorii oaspetilor Stelei de azi. Cu mult curaj si cu o daruire totala, campionii Romaniei pot reintra in istoria fotbalului european, intr-un loc unde s-au mai aflat si unde pot reveni.
Capello: "Trebuie sa ne temem de Steaua"
Fabio Capello, celebrul antrenor al lui Real Madrid, a aparut destins la conferinta de presa oficiala de ieri de la pranz. Italianul a fost supus unui tir de intrebari din partea presei spaniole, una care il acuza de aducerea jocului numai la rezultat pe "Santiago Bernabeu". "Inca nu vad Realul pe care mi-l doresc eu, mai avem mult de muncit, dar nu trebuie sa judecati munca unui om pana nu o duce la bun sfarsit. Problemele noastre din aparare s-au mai rezolvat dupa ce i-am recuperat pe Sergio Ramos si Cannavaro (ambii absenti la infrangerea de la Getafe)", a replicat Capello. Acesta s-a referit si la Steaua, subliniind ca partida de azi din Ghencea este la fel de importanta ca si derby-ul de sambata, cu Barcelona, din campionat. "Am vazut meciurile cu Dinamo Kiev si Olympique Lyon. In meciul cu Lyon, pana la gol, am vazut o echipa foarte bine organizata. Este o echipa periculoasa cand iese pe contraatac si la loviturile libere", a spus Capello. Steaua este o echipa buna, de care trebuie sa ne temem", a spus Capello. La randul sau, Sergio Ramos, fundasul de 21 de ani al lui Real, a apreciat ca echipa sa nu trebuie sa trateze de sus campioana Romaniei daca vrea sa invinga. "I-am vazut pe casete, sunt buni, iar noi trebuie sa fim atenti sa nu primim gol si sa incercam si sa marcam", a spus Ramos, admitand ca Real Madrid nu traverseaza o perioada prea fasta.
Olaroiu: "Atentie la Guti"
Cosmin Olaroiu a surprins pe toata lumea cand l-a identificat ca "inamicul public numarul unu" in tabara madrilena pe mijlocasul Guti, un jucator crescut de Real, dar care nu a fost in anii trecuti titular de baza, fiind impus abia in acest sezon de catre Capello. "Sunt foarte multi jucatori de la Real Madrid de care trebuie sa ne temem, insa fotbalistul cel mai periculos este Guti, prin prisma paselor sale decisive. Trebuie sa fim foarte atenti, pentru ca in ultimii 30 de metri isi pune colegii in situatii foarte bune de a marca. In acest sezon, pasele sale au fost de multe ori decisive in economia jocurilor", a spus Olaroiu. Antrenorul Stelei a incercat sa indeparteze din memoria elevilor sai jocul pierdut de Real sambata, la Getafe. "Se poate spune ca a fost cel mai slab meci al lor in acest sezon, dar nu dupa acesta trebuie sa ne luam noi. Probabil ca jucatorii nu au fost suficient de concentrati, pentru ca urma aceasta partida cu Steaua, apoi derby-ul cu Barcelona, li s-a parut ca este cel mai usor meci al lor si poate ca nu au fost prea atenti. In Champions League este cu totul altceva si, chiar daca jocul nu functioneaza prea bine, fiindca se incearca o schimbare a sistemului, Real are jucatori de mare valoare, care pot decide singuri meciul", a comentat Olaroiu.
El s-a referit si la echipa sa, careia i-a cerut sa nu repete greselile din meciul cu Lyon, pierdut cu 0 la 3 in etapa trecuta. "Intalnim un adversar foarte puternic, este important sa-l blocam, dar trebuie si sa-i punem probleme in atac, fiindca altfel e greu sa rezisti un meci intreg fara sa primesti gol. Sper ca elevii mei sa fi invatat din meciul cu Lyon, pentru ca atunci, pana la primul gol, ne-am inchis bine, dar nu i-am pus in dificultate", a mai spus Oli. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.