Incredibil, dar connaisseur-ii cresc mai ceva ca Basescu in sondaje! Luni seara, Sala Polivalenta a fost plina ca la congresele Tovarasului! Simpatizantii muzicii fado au raspuns apelului facut de Fundatia Aurel Mitran, si anume au cumparat bilet s-o vada, pentru a treia oara!!!, pe Cesaria Evora.
FARA LOC. Diva desculta din Insulele Capul Verde i-a facut pe romanii prezenti la Polivalenta sa se aseze (in fund) pe jos pentru a fi mai aproape de scena, de ea. Sincer, nu credeam ca Cesaria ar putea umple macar pe jumatate sala din Parcul Tineretului. Dar se pare ca Aurel Mitran - cel care este responsabil de concertele ""pour les connaisseurs"" - n-a dat gres bazandu-se pe nasul sau de cunoscator in domeniul muzicii adevarate. S-au epuizat toate biletele puse in vanzare, chiar daca era vorba despre Sala Polivalenta. Noi, cei care o cunoastem pe de rost pe Cesaria (doar am vazut-o live de doua ori), putem spune ca locul nu a fost tocmai potrivit pentru morna divei (pentru cei care nu stiu, morna inseamna o combinatie de folk, soul si accente de chitara, cavaquinho, vioara, acordeon si clarinet). Muzica Cesarei Evora are nevoie de o atmosfera intima pentru a fi inteleasa asa cum este data (din suflet) de artista.
Cu toate acestea, cei peste 5.000 de oamenii s-au uitat la Cesaria ca la o icoana, au primit mesajul muzicii sale, s-au incarcat cu energie, si-au plecat ""schimbati"" spre casele lor. Au trait cateva minute de fericire si au devenit romani fericiti! Se pare ca si de aceasta data este valabila zicala: omul sfinteste locul. Cesaria a facut ca Sala Polivalenta sa o venereze. Chiar daca se afla pentru a treia oara in Romania!
PRETUL CORECT. Pe connaisseur-ii romani nu i-a costat ieftin concertul Cesariei. Si e pretul corect! Altfel care ar mai fi fost smenul?
N-ar mai fi fost vorba despre un concert deosebit care sa ne potoleasca foamea de MUZICA BUNA. Pretul biletelor a oscilat intre 175 RON si 75 RON. Sa mai zica cineva ca publicul mioritic nu da un ban sa stea in fata la Cesaria Evora, sau la muzica adevarata, in general! Concertul pe care ""Diva desculta"" l-a sustinut in Romania in 2003 a starnit un interes atat de mare, incat biletele s-au epuizat in zece zile. Si asta cu mult timp inainte de data la care concertul a fost programat. Cesaria a devenit ""Diva desculta"" datorita faptului ca apare pe scena in picioarele goale, in semn de solidaritate cu femeile si copiii saraci din tara sa. Astfel niciodata nu va uita de unde a plecat, existand sanse foarte mici ca lumina reflectoarelor sa-i orbeasca constiinta. Este o doamna... desculta de orice prejudecata! (Dana Andronie)