Conservatorii au prezentat ieri una dintre ""victimele"" Monicai Macovei de pe vremea cand aceasta era procuror in Bucuresti. Victor Petre a povestit cum, arestat fiind, in 1986, Monica Macovei, pe atunci Monica Gherghescu, s-a purtat cu el ""ca un m

Conservatorii au prezentat ieri una dintre ""victimele"" Monicai Macovei de pe vremea cand aceasta era procuror in Bucuresti. Victor Petre a povestit cum, arestat fiind, in 1986, Monica Macovei, pe atunci Monica Gherghescu, s-a purtat cu el ""ca un monstru"", l-a torturat, l-a batut cu pumnii timp de patru ore ""cum bate un boxer un alt boxer"", l-a batut cu picioarele si l-a tarat pe jos.

POVESTEA. Petre a spus ca procesul i-a fost inscenat dupa ce a refuzat sa semneze angajamentul cu Securitatea fiind acuzat de luare de mita de la subalterni pentru a-i mentine in posturi, el fiind director al Complexului de la Gara de Nord. ""Daca a vazut ca nu reuseste sa ma faca sa marturisesc ce voia ea, Macovei m-a intrebat daca a spus bancuri cu Ceusescu. Am spus ca da, ca eu le si compuneam. M-au pus sa scriu asta si m-a bagat la arest. Dupa un an si sapte luni de ancheta am fost condamnat la 12 ani de inchisoare"", a mai spus Victor Petre. El a mai aratat ca si acum, dupa 20 de ani, ii este frica de Macovei, iar liderul PC, Dan Voiculescu, a precizat ca Petre i-a cerut sa fie alaturi de el cand va face dezvaluirile, pentru ca ii este frica sa vorbeasca. Secretarul general adjunct al PC, Codrin Stefanescu, a precizat ca la sediul partidului s-au primit mai multe memorii care se refera la comportamentul Monicai Macovei de pe vremea cand era procuror.

ALT CAZ. Un alt exemplu dat de Stefanescu este al unui barbat din Ploiesti, care a povestit ca sotia sa, fosta sefa a agentiei de voiaj CFR, a fost tarata intr-un proces inscenat pentru ca a refuzat sa colaboreze cu Securitatea si anchetata de Monica Macovei, ""o fiinta diabolica"". In perioada urmatoare, conservatorii vor face noi dezvaluiri despre Macovei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.