Din 1990 incoace, inainte de Craciun, folkisti consacrati
si aspiranti se intalnesc la Bucuresti la ""Om Bun"". Incepand din acest an, in noiembrie, muzica si poezia isi dau intalnire la Braila,
la ""Omul cu o chitara"".

In perioada 3-5 noiembrie, prima editie a unui nou festival-concurs de muzica folk are loc la Braila, la initiativa lui Victor Socaciu, care e si ""tata"" de ""Om bun"". Recitalurile vor avea loc dupa urmatorul program: Tatiana Stepa, Mircea Vintila, Victor Socaciu (vineri), Ada Milea, Maria Gheorghiu, Vasile Seicaru (sambata) si Mircea Baniciu, Ducu Bertzi, Marius Batu (duminica). In urma preselectiei de la Bucuresti, pentru un loc pe podium se vor ""bate"" cinci grupuri (Fortele de munca - Ramnicu-Sarat, Acum - Bucuresti, Arcadia - Bucuresti, Lipscani - Bucuresti, Unde - Cluj) doua soliste Alina Manole - Roman si Alina Zaharia - Pitesti si doi solisti: Walter Ghicolescu - Iasi, Gigi Smatoi - Craiova, la care se vor adauga concurentii din zona Brailei.
PRIMA EDITIE. Iata ce a spus Victor Socaciu despre cel mai ""tanar"" festival folk de la noi: ""Sunt bucuros ca, iata, Festivalul «Om Bun» face «pui» in toata tara si, dupa Bistrita, Ploiesti, Alba-Iulia, Iasi, Reghin, Baia Mare, Sighisoara etc., un mare oras cum este Braila gazduieste prima editie a festivalului national «Omul cu o chitara», prin oamenii care conduc si destinele culturale ale municipiului. Sper sa se nasca o a doua «mare insula» a folkului romanesc. Ii salut pe organizatori, Consiliul Judetean Braila si Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Braila, si ma alatur intru totul pentru o mare reusita. Cu atat mai mult cu cat sunt si «nasul» acestui festival, numele lui fiind de fapt titlul unui cantec ce-mi apartine si in care vorbeam despre conditia cantaretului folk. Ii invit la Braila pe toti cei care iubesc muzica folk, pe toti cei pentru care romantismul este o valoare umana si pe toti cei care viseaza la o lume mai buna"".