Sapte adversari ai ""ros-albastrilor"" din grupa E a Ligii Campionilor intra in cursa pentru trofeul oferit de revista France Football. Cinci provin de la campioana Frantei, Lyon,
iar ceilalti doi de la
Real Madrid.

Cine va fi urmasul lui Ronaldinho? 50 de jucatori lupta si in acest an pentru cel mai prestigios trofeu european la nivel individual, Balonul de Aur. Chelsea si Barcelona sunt echipele cu cei mai multi fotbalisti nominalizati, 9, respectiv 8. Castigatorul celei de-a 51-a editii va fi desemnat la 27 noiembrie.
LISTA. Printre candidatii la castigarea marelui premiu oferit de publicatia France Football celui mai bun fotbalist care evolueaza in Europa se numara cinci componenti ai lotului campioanei Frantei, Lyon: portarul Gregory Coupet si jucatorii de camp Florent Malouda, Cris,
Juninho si Tiago. In cursa pentru Balonul de Aur se afla si doi fotbalisti de la Real Madrid: fundasul Fabio Cannavaro si Mahamadou Diarra. Nici unul dintre acestia nu a fost insa nominalizat pentru performantele realizate in tricoul ""albilor"". Cannavaro, capitanul reprezentativei Italiei, campioana mondiala, si-a castigat locul pe lista in urma evolutiei din Germania. La randul sau, Diarra a fost transferat in aceasta vara de la Olympique Lyon.
PRIMII. Franta este tara cu cei mai multi jucatori nominalizati pentru castigarea Balonului de Aur, 11, in timp ce campioana mondiala Italia arunca in lupta sapte fotbalisti. Dintre selectionati nu lipseste fostul mijlocas al Realului si al reprezentativei Frantei, Zinedine Zidane, desi acesta si-a incheiat cariera dupa Cupa Mondiala. In schimb, italianul Marco Mate-razzi a fost ""sarit"" din nou, asa cum s-a intamplat si la FIFA World Player.

CE CRED NOMINALIZATII