Rugby-ul romanesc va fi prezent pentru a sasea oara consecutiv la turneul final al Cupei Mondiale, dupa ce reprezentativa tricolora pregatita de Daniel Santamns a castigat si ultimul meci din grupa B, invingand net selectionata Spaniei, cu scorul de
Rugby-ul romanesc va fi prezent pentru a sasea oara consecutiv la turneul final al Cupei Mondiale, dupa ce reprezentativa tricolora pregatita de Daniel Santamns a castigat si ultimul meci din grupa B, invingand net selectionata Spaniei, cu scorul de 43-20 (17-8). In urma acestui succes lejer, tricolorii au obtinut vizele pentru intrecerea care se va desfasura, in toamna anului viitor, in Franta, Romania urmand sa evolueze in grupa C a Cupei Mondiale, alaturi de Noua Zeelanda, Scotia, Italia, care s-a calificat la turneul final dupa ce a spulberat, sambata, echipa Rusiei, cu 67-7, si probabil exotica selectionata a Tonga. Decisi sa nu rateze oportunitatea de a prinde o noua calificare directa, rugbistii romani au inceput destul de greoi partida de la Madrid, fiind condusi cu 3-0, dar au pus rapid stapanire pe joc si au rupt definitiv echilibrul spre finalul primei reprize, dupa care, in partea a doua, au realizat un adevarat spectacol, marchand pana la final cinci eseuri prin Dascalu (2), Gontineac, Mersoiu si Vlaicu, ultimul trecandu-si numele pe lista marcatorilor si cu o lovitura de penalizare si 5 transformari. De altfel, intalnirea de la Madrid s-a aflat aproape in totalitate la discretia jucatorilor nostri, care au fost mult mai atenti si mai precisi in ultima parte a jocului, cand n-au mai irosit nici o ocazie de a mari diferenta de scor. La final, managerul tricolorilor, Robert Antonin, a declarat ca prin succesul din grupa B Romania a indeplinit cel mai important obiectiv. "Este o zi cat se poate de fericita pentru mine. Ne-am calificat la Cupa Mondiala si acesta e cel mai important obiectiv pe care l-am indeplinit. Regret doar ca in prima repriza am fi putut da cel putin trei eseuri in plus si, astfel, am fi putut avea 20 de puncte in plus. In repriza a doua au fost niste greseli, dar catre final am reusit sa trecem peste. S-a vazut un progres in jocul liniei de trei sferturi, dar mai sunt multe lucruri de perfectionat pana la Cupa Mondiala", a spus Antonin. Pe aceeasi lungime de unde s-a aflat si capitanul echipei noastre, Sorin Socol, care a considerat ca diferenta din final putea fi mult mai mare. "Ar fi trebuit ca in prima repriza sa finalizam mult mai multe ocazii si, astfel, jocul nostru ar fi fost mai usor. Am reusit, pana la urma, sa punem presiune pe adversar si sa gasim acele brese spre eseu. Diferenta ar fi putut sa fie mai mare. Aceasta calificare la Cupa Mondiala inseamna mult mai mult pentru mine decat cea din 2003. Acum am fost capitan si a fost o presiune mult mai mare pe mine, avand o responsabilitate in plus", a subliniat Socol.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.